Илкай Гюндоган с емоционално сбогуване: Никога не съм изпитвал нещо подобно във футбола


Илкай Гюндоган с емоционално сбогуване: Никога не съм изпитвал нещо подобно във футбола
Снимка: Getty Images

2510 0

Илкай Гюндоган се сбогува по изключително емоционален начин с Манчестър Сити. Както вече е ясно, той напуска в посока Барселона, но вече определи, че с "гражданите" е постигнал най-голямото постижение в кариерата си.

"Горчивата" раздяла

"За мен беше истинска привилегия и удоволствие да бъда част от Манчестър Сити в продължение на седем години. Манчестър беше мой дом и в Сити аз се чувствах като част от едно много специално семейство. Имаш щастието да преживея толкова много незабравими моменти по време на престоя си тук. Да бъда капитан в този изключително специален сезон бе най-великото преживяване в моята кариера“, заяви Гюндоган.

"Днес ми е горчиво", написа той в публикация в блога си в The Players Tribune. "Сбогуването никога не е лесно, но е още по-трудно с този отбор. Когато трябваше да съобщя новината на момчетата, че напускам в нашия групов чат, бях много емоционален. Ще ми липсват всички, честно казано. Но съм щастлив да кажа, че си тръгвам от тук като шампион и нося в сърцето си само любов към клуба.

Удивително е какво постигнахме. Пет титли във Висшата лига за моите седем години тук. Две ФА купи. Шампионска лига. Но това са само трофеи. Нещото, което ще запомня най-много, е усещането в отбора, особено този сезон. Никога не съм изпитвал нещо подобно във футбола".

Сбогуването с Гуардиола

"Едно от най-трудните обаждания, които трябваше да направя, беше на Пеп, като му казах, че ще напусна. Всичко, което можех да направя, беше да ти благодаря. Не само за този сезон или за всички трофеи, но и за това, че ме доведе тук на първо място. Никога няма да забравя, когато нараних коляното си в края на сезона с Дортмунд и трябваше да ме оперират, толкова се притеснявах, че Сити ще се оттегли от сделката вместо мен. Но Пеп ми се обади по телефона и каза: "Не се притеснявай, това не променя нищо. Искаме те тук. Ще те чакаме, независимо колко време отнеме", допълни той, като се твърди, че е имал тайна клауза с Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички