Шави обяви плана си за "Ел Класико", с който да спре Реал Мадрид


Шави обяви плана си за "Ел Класико", с който да спре Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

2327 0

Наставникът на Барселона Шави смята, че отборът на Реал Мадрид е подобрил значително формата си, но има план за "Ел Класико". Двата тима се изправят един срещу друг на "Камп Ноу" от 22 часа, като мадридчани ще опитат да намалят преднината от 9 точки в Ла Лига.

Къде да гледаме дербито Барселона - Реал Мадрид?

Планът на Шави за "Ел Класико"

"Ние се подготвяме да играем играта по определен начин. Ще се опитаме да доминираме повече от предишната среща. Ние не търсим да се защитаваме с топката, ние търсим да вземем играта от тях с топката. Повече, отколкото направихме на полуфинала за "Купата на Краля" на "Бернабеу". Мадрид се подобри много. Това е непредвидимо. Никога не знаеш какво ще се случи в "Ел Класико". Нашият план е да доминираме в играта. Да се надяваме, че "Камп Ноу" ще бъде като котел, като през цялото време ще уважаваме нашите опоненти", заяви Шави преди двубоя.

Победите с 1:0 на Барселона и какво мисли Шави за тях

Наставникът на каталунците бе категоричен, че минималните победи се дължат на добрата работа в защита на останалите отбор. "Какво не е наред с 1:0? Ако трябва да избирам, бих предпочел 4:0 или 5:0. Отборите се защитават добре, трудно се вкарват голове... Много е трудно. Тези, които не са участвали в елитни спортове, не могат да разберат какво е да се изправиш срещу отбор като Реал Мадрид, скорошен победител в Шампионска лига. 1-0 е фантастичен резултат".

Скандалният случай "Негрейра", заради който разследват Барселона

Шави не отдаде голямо внимание на случая, като се опитва да отдалечи отбора от него, въпреки че прикова вниманието на цялата футболна общественост. Според него Барселона не е печелила с помощта на реферите и е категоричен в това. "Не сме говорили за рефери или случая Негрейра. Бяхме фокусирани върху конкуренцията. Опитваме се да се разграничим от всичко, което се случва около този клуб. Не ми се е налагало да правя нещо различно. Знам, че спечелих законно. Никога не съм чувствал, че печеля заради реферите. Ако беше така, щях да се прибера вкъщи", заяви легендата на каталунците относно годината, в която Барса спечели 6 купи. Преди двубоя с Реал пък се потвърди, че Шави няма да разчита на двама от основните си играчи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички