"Натъжиха ме"! Шави недоумява проявата на феновете на Атлетик Билбао


"Натъжиха ме"! Шави недоумява проявата на феновете на Атлетик Билбао
Снимка: Getty Images

6148 0

Треньорът на Барселона - Шави, сподели изумление от скандиранията на феновете на Атлетик Билбао по време на неделния двубой между двата тима, завършил 1:0 в полза на каталунците.

Домакинските привърженици призоваха с викове испанският гранд да бъде изхвърлен от елита. Тази им позиция бе свързана с нашумелия наскоро скандал, улищаващ "лос кулес" в нечисти практики.

Клубът получи обвинение за подкуп на съдиите в Ла Лига. Твърди се, че каталунците са платили около 7 млн. евро на Хосе Мариа Енрикес в периода 2001 - 2018 г., когато той е вицепрезидент на комитета на испанските рефери.

Информацията разкрива, че направените плащания от 1.4 млн. евро между 2016-а и 2018-а година са привлекли вниманието на данъчните служби по време на разследването. Шави обаче недоумя проявата на запалянковците на Атлетик по случая.

"Уважавам феновете на "Сан Мамес". Те винаги са се отнасяли с мен добре, но бях изненадан от враждебната атмосфера спрямо Барса. Беше тъжно. Барса бива съден, което не смятам за добре за обществото. Всеки е свободен да изрази мнение и уважавам всички такива, независимо дали съм съгласен, или не, но това ме натъжи", коментира Шави пред медиите след успеха и продължи.

"Нямам какво друго да добавя, само че ме прави тъжен. С играчите не сме говорили за това в съблекалнята. Тук сме да победим и сме фокусирани върху футбола. Всички сме професионалисти", допълни още той.

За сметка на разстроения от случилото се Шави, феновете на Барселона имаха повод за радост в самия край на мача.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички