Шави намекна, че отново му се играе в Ел Класико и разкри как Барселона може да победи Реал Мадрид


Шави намекна, че отново му се играе в Ел Класико и разкри как Барселона може да победи Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

1633 0

Старши треньорът на Барселона - Шави Ернандес, говори преди изключително важното Ел Класико с Реал Мадрид, което ще сблъска фаворитите за триумф в Ла Лига един срещу друг. Двата тима имат по 22 точки, но каталунците, които утре ще гостуват на "Сантяго Бернабеу" водят по голова разлика след осем кръга.

По какъв начин Барселона ще се бори с шампиона?

Испанският специалист подчерта, че възпитаниците му са готови за важния двубой и разкри по какъв начин те могат да го спечелят. Бившият национал не скри, че му се иска и на самия него да вземе участие в този така важен мач:

"Щеше ми се да съм футболист и да играя в този мач, тъй като той е по-специален от всичко друго. Това е двубой, в който трябва да поемеш отговорност и да направиш всичко по силите ти за победа. Мисля, че моите играчи са готови да го направят. Мотивацията е на максимум и имаме възможност да поведем еднолично в класирането".

"Трябва да играем като отбор, да бъдем компактни и да покажем кураж и характер. Доказателството за това, което можем да направим на терена, е ясно - видяхме го в мача миналата година", припомни Шави като визира разгромния и много неочакван успех на каталунците над вечния враг с 4:0 в края на март.

Какво ще донесе евентуален успех на каталунците?

обедите в тези дербита дават голям положителен тласък на целия отбор. Все още обаче сме далеч от желаното. Барса е отбор, който сега се гради и трябва да продължим да го правим по нашия план", добави легендата на "блаугранас".

Шави изведе каталунците в Ел Класико и по време на лятната подготовка, когато възпитаниците му отново се наложиха, но този път едва с 1:0 на американска земя, а попадението бе реализирано от новото попълнение - Рафиня. 

Ето какво още разкри Шави преди Ел Класико между Барселона и Реал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички