Севиля обърна Зенит по шампионски


Севиля обърна Зенит по шампионски
Снимка: Getty Images/Guliver

1264 0

Севиля показа устрем към защита на титлата си в Лига Европа, след като обърна Зенит (Санкт Петербург) с късни попадения и се подсигури за реванша в Русия, влизайки в ролята на фаворит.

Севиля диктуваше целия мач, но доста по-рехаво до почивката. Гостите разчитаха предимно на контраатаки, създавайки опасности пред вратата на Севиля. След като записа два пропуска, Александър Рязанцев успя да превземе вратата на домакините в 29-ата минута. Той проби по левия фланг и нахлу в наказателното поле, след което стреля. Ударът му бе спасен от Рико, но при добавката Рязанцев прати топката под гредата му за 1:0.

Севиля натисна, но това не доведе до нищо. След почивката актуалните шампиони в Лига Европа увеличиха усилията си в атака и положенията пред Лодигин се заредиха едно след друго. Зенит обаче продължи с опасните контри. Натискът на андалусийците даде резултат в 73-ата минута. Хосе Антонио Рейес центрира от единия фланг на наказателното поле към другия, където намери Видал. Той прати топката на главата на Бака, който с глава от 4-5 метра не сбърка - 1:1.

В следващите минути вратата на Лодигин се превърна в стрелбище, но победният гол падна чак в 88-ата минута. Тогава Стефан Мбиа с глава отклони една неспасяема топка към границите на наказателното поле, където беше Денис Суарес. Той пък от воле прати топката в мрежата на руския вратар и подлуди "Санчес Писхуан". Малко след това Лодигин предодврати опит на Бака да улесни задачата на севилци в реванша, вкарвайки за 3:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички