Севиля изненада Барселона и върна интригата за титлата в Испания


Севиля изненада Барселона и върна интригата за титлата в Испания

1351 0

Севиля остава единственият отбор в Примера дивисион без загуба като домакин на своя стадион „Рамон Санчес Писхуан“, след като андалусците осъществиха частичен обрат от 0:2 до 2:2 срещу Барселона и не позволиха на кандидат-шампионите да си тръгнат с трите точки.

Севиля направи сериозна услуга на Реал Мадрид, защото съкрати разликата между водача и основния преследвач на само две точки шест кръга преди края.

Лионел Меси с красив изстрел от около 12 метра откри резултата в 15-ата минута, а Неймар с перфектно изпълнение на пряк свободен удар в 31-ата увеличи аванса на Барселона и на пръв поглед осигури повече от комфортна преднина на гостите.

Слабото звено на каталунците - защитата, се оказа с решаващо значение авансът пред Реал Мадрид да не бъде запазен. В 36' Едер Банега отбеляза от далечно разстояние, след като Клаудио Браво се отчете с много слаба намеса.

6 минути преди края пък Жерар Пике загуби топката в половината на Барселона и Кевин Гамейро, влязъл като резерва, се възползва отлично, разстрелвайки Браво за 2:2.

Така серията от 14 месеца без загуба на Севиля на "Рамон Санчес Писхуан" продължава, докато каталунците, които от началото на годината загубиха само 6 точки, отново ще са притеснени, защото една грешна стъпка може да прати Реал Мадрид на върха.

"Блаугранас" са със 75 точки, докато след победата с 3:0 над Ейбар Роналдо и компания са със 73. Барселона е с 3 гола по-добра голова разлика.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички