Наполи уби Волфсбург и интригата за реванша


Наполи уби Волфсбург и интригата за реванша
Снимка: Getty Images/Guliver

1499 0

Наполи шокира Волфсбург в първия четвъртфинален мач в Лига Европа, надделявайки с 4:1 над хита в Бундеслигата. Убедителният успех бе най-хубавият подарък за 55-ата годишнина на треньора на италианците Рафаел Бенитес. Така само чудо може да класира "вълците" на полуфинал.

Мачът започна по чудесен сценарий за Наполи, който поведе в 15-ата минута. Дрис Метренс намери добре Игуаин, който изглеждаше, че игра с ръка, но съдията не видя това. Аржентинецът овладя и откри резултата. Последва пропуск на Игуаин и бърз втори гол на неаполитанците. В 23-ата минута Игуаин намери Хамшик, който покачи на 2:0.

"Вълците" се втурнаха да се връщат в мача, но стигнаха само до неточен удар на Налдо и отклонен от вратаря удар на Шюрле.

След почивката Гонсало Игуаин заяви още попадения на сметката си, притеснявайки немската защита. Това обаче се удаде на Хамшик, който в 64-ата минута се разписа за 3:0, изведен от Кайехон. В 77-ата минута Волфсбург бе пратен в нокаут, след като инкасира четвърто попадение във вратата си, което бе антирекорд за тима в евротурнирите. Голът бе дело на Маноло Габиадини, който овладя и стреля след центриране на Инсинье.

Никлас Бендтнер успя да се добере до почетно попадение за своя тим в 80-ата минута, след пас на Перишич. До края Наполи можеше да стигне до по-страховит успех, но Габиадини нацели гредата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички