Сериозният 'намек' на Шави, от който Сержиньо Дест и Самуел Умтити трябва да си правят сметка


Сериозният 'намек' на Шави, от който Сержиньо Дест и Самуел Умтити трябва да си правят сметка
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

2154 0

Решението на старши треньора на Барселона Шави Ернандес да остави Самуел Умтити и Сержиньо Дест извън групата на отбора за Ел Класико в сряда (12 януари) е свързано с бъдещите планове на клуба през настоящия месец, пише испанското издание "Sport".

Наставникът на Барса е искал индиректно да намекне и на двамата, че не попадат в плановете му, докато самият клуб се надява, че Умтити ще си тръгне под наем, а за Дест ще се появи добро предложение за трансфер.

Французинът наскоро поднови договора си до 2026 година, но това не означава, че не може да напусне "Камп Ноу" поне временно, пишат още в Испания.

Жерар Пике и Роналд Араухо са 100-процентови титуляри, а Умтити не можа да се пребори с конкуренцията нито на Ерик Гарсия, нито на Клеман Лангле.

Случаят на Сержиньо Дест е по-различен. Барселона знае, че контузиите му попречиха да играе на пълни обороти, но Шави не е показал по никакъв начин, че смята да разчита на него занапред.

Американският национал ще бъде изваден на трансферния пазар, а клубът ще изслуша всяко едно предложение за него, допълва още "Sport".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички