Серхио Агуеро се върна към злополучния 30 октомври: От устата ми не излизаха думи


Серхио Агуеро се върна към злополучния 30 октомври: От устата ми не излизаха думи
Снимка: Getty Images

4135 0

Датата 30 октомври 2021 година със сигурност ще остане "черна" в спомените на Серхио Агуеро, който получи сърдечна аритмия в мача на Барселона срещу Алавес на "Камп Ноу" и впоследствие се наложи да прекрати предсрочно футболната си кариера.

Сега, няколко месеца по-късно, аржентинецът даде интервю за испанското шоу "El Hormiguero", в което разкри, че е усетил, че нещо не е наред с него още в предсезонната подготовка на каталунците:

*Припомняме, че 33-годишният Кун напусна Манчестър Сити през миналото лято и се присъедини към Барса веднага след това!

"Започнах да се чувствам зле още по време на предсезонната подготовка, имах странни симптоми, но си мислех, че всичко е от тренировките и от жегата", започна изповедта си Серхио Агуеро.

"След това получих контузия и ми трябваше цял месец, за да се възстановя от нея, но все още чувствах, че нещо не е наред. Въпреки това започнах отново да тренирам и тогава усетих, че нямам въздух. Почувствах се замаян, появи се аритмията... Тогава казах на лекаря ни, че не се чувствам добре. Той ме прегледа и ми каза, че всичко е наред, но на следващата седмица всичко това се случи отново, този път по време на мач", спомни си за 30 октомври Агуеро и добави:

"Спомням си, че ми беше зле и исках да извикам на съдията да спре мача, но от устата ми не излизаха думи. Затова хванах един защитник за ръката и го помолих да даде сигнал, че играта трябва да спре".

Серхио Агуеро обясни и защо е решил да прекрати кариерата си: "Докторите ми казаха, че мога да продължа да играя, но и че това отново може да се случи и тогава ще бъде по-лошо. След като мислих дълго, накрая реших: "Това е. На 33 години съм, имам син и животът е пред мен"".

*Интересно е да се отбележи, че първият и последен гол в кариерата на Агуеро в Барселона дойде в "Ел Класико" срещу Реал Мадрид (вижте го на повторение).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички