Жоан Лапорта разкри плановете на Барселона за Усман Дембеле


Жоан Лапорта разкри плановете на Барселона за Усман Дембеле
Снимка: Getty Images

3198 0

Президентът на Барселона Жоан Лапорта потвърди, че Усман Дембеле е получил ново предложение да остане в клуба, добавяйки допълнителни спекулации около бъдещето на французина в продължаващата сага с договора му.

Дембеле вече отхвърли няколко оферти от ръководството на каталунците, което се опитва да държи тавана на заплати на минимум поради финансовите затруднения на клуба. До момента, представителите на играча смятат, че той заслужава повече от това, което му предлага Барселона, но последните преговори могат най-накрая да доведат до развръзка и подписването на нова сделка на „Камп Ноу“.

„Офертата беше направена преди доста време и на представителите му им отне време да ни отговарят. Не можем да принудим нищо, защото това зависи от двете страни. Вярвам, че той ще остане, но той е изкушен от други опции, които той може да смята, че са по-добри“, каза Лапорта. Независимо че има само един гол за тима от началото на сезона в Ла Лига, крилото направи 13 асистенции в едва 20 мача и помогна на Барса да си гарантира второто място в първенството.

Пристигането на бившия му съотборник в Борусия Дортмунд Пиер Емерик-Обамеянг помогна на 25-годишния футболист да възвърне формата, която доведе до привличането му от „блаугранас“ от германския тим за 126 млн. паунда през 2017.

Дембеле страдаше от контузии в началото на сезона и пропусна първите няколко месеца от кампанията поради травма на коляното, преди да контузи и подколянното си сухожилие, но след завръщането си отбеляза два гола и даде 13 асистенции за 31 мача във всички турнири.

Добре документирано е, че общото впечатление е, че Дембеле иска да остане на „Камп Ноу“ в дългосрочен план, но все още не е обвързал бъдещето си с отбора на Шави, като остава по-малко от месец и половина до края на действащия му договор.

В същото време един от най-големите футболни грандове в света продължава да дебне за Усман Дембеле (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички