Бензема плака след последния си мач. Плака и в деня, в който видя името си на фланелката на Реал Мадрид (ВИДЕО)


Бензема плака след последния си мач. Плака и в деня, в който видя името си на фланелката на Реал Мадрид (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4210 0

"Как се отказват 400 милиона евро"? С тези думи Карим Бензема е оправдал пред близки решението си да напусне Реал Мадрид след края на сезона и да премине в Ал-Итихад. Той се превръща в поредния футболист, който Саудитска Арабия привлича в своето първенство, за да набере популярност преди Мондиал 2030, което ще се проведе в страната. 

Това обаче не означава, че Бензема не съжалява, че си тръгва от "Сантиаго Бернабеу". Той постигна абсолютно всичко възможно с екипа на Реал, печелейки включително и най-голямото индивидуално отличие - Златната топка. 

След като беше заменен срещу Атлетик (Билбао), той беше изпратен с мощни аплодисменти и се разплака още при смяната - момент, който се повтори и след края на самия двубой. 

Жестът на Роналдо, когато Бензема заплака при представянето му в Реал

Малцина помнят преминаването на Карим в Реал Мадрид. Той бе част от епичната трансферна инициатива на Флорентино Перес през лятото на 2009 година, когато бяха привлечени Кристиано Роналдо, Кака, Шаби Алонсо, Алваро Арбелоа и 21-годишният Карим... 

По време на една от медийните изяви на новите футболисти на Реал, Бензема за първи път видя своето име на гърба на фланелката на "кралския клуб". И не успя да сдържи сълзите си. 

Карим Бензема и Кристиано Роналдо са приятели от ден №1 в Реал

Още тогава с невероятен жест се отчете Кристиано Роналдо  - единственият футболист, който има повече голове за Реал от френския футболен гений. CR7 бе закачил слънчевите си очила на ризата си, но виждайки че Бензема не успява да спре сълзите си, ги сваля и му ги подава.

Това развесели сериозно Карим, като двамата започват да се смеят, а медийната сесия продължава по план. 

 

В много интервюта французинът е казвал, че мечтата му от дете е била да играе за Реал Мадрид. Така, Карим напуска "кралете" по същия начин, по който дойде - със сълзи на очи и с реализиране на всички футболни мечти, които е имал. 

За футболиста предстои още едно сбогуване, тъй като ще има специално събитие в чест на Карим Бензема, преди да поеме към Саудитска Арабия

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички