Рутинна победа за Реал Мадрид - нападател вкара първи гол след 1599 дни (ВИДЕО)


Рутинна победа за Реал Мадрид - нападател вкара първи гол след 1599 дни (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2667 0

Реал Мадрид не сгреши в междинния седми кръг на Ла Лига и се справи с 2:0 над Лас Палмас. В герои за ”кралете” се превърнаха Брахим Диас и Хоселу с попаденията си в самия край на първата част и в 54’. Именно с гола на 24-годишния играч приключи и интригата на “Сантяго Бернабеу”, тъй като преди това домакините пропиляха над 17 голови положения.

Това обаче бе специален момент за Диас, тъй като вкара едва втория си гол в Ла Лига, макар че е част от Реал Мадрид още от 2019 г. Той бе вкарал малко след трансфера си, но след това цели 1599 дни не успяваше да го стори в испанския елит. Трябва обаче и да се отбележи, че едва през този сезон завръща в представителни тим, след дълъг период под наем в Милан.

На практика възпитаниците на Карло Анчелоти започнаха да пестят сили след час игра за предстоящото гостуване на изненадващия водач в класирането - Жирона. Каталунците биха по същото време Виляреал с 2:1 и събраха с точка повече от “кралете” - 19 т.

Около състава на Реал Мадрид има една добра и една лоша новина селед двубоя за Карло Анчелоти. Положителното е, че Винисиус се завърна възстановен за "кралете" след контузията му през август. 

Давид Алаба обаче се превърна в новия проблем за столичани, след като напусна принудително в 41-ата минута, замемен от асистентът при първото попадение - Лукас Васкес. 

Първо полувреме

Домакините натиснаха съперника си от самото начало. Те създадоха 4 голови положения до 20-ата минута. Най-близко до попадението бе Хоселу малко след това, но ударът му бе твърде слаб и Вайес реагира. 

Най-лошата новина през първата част за домакините бе принудителната смяна в 41'. Тогава контузен напусна Дейвид Алаба, а на негово място се появи Васкес. 

ГОЛ! След цели 17 голови положения през първото полувреме - опитът на Диас в края на добавеното време даде резултат. Той пое пас от присъединилия се по-рано Васкес и спря за миг. Не след дълго прати кълбото в горния ляв ъгъл на Вайес за 1:0!  

Video edited on Kapwing

Второ полувреме

ГОЛ! Опитите на опитния Хоселу дадоха резултат в началото на втората част. Той засече центриране от левия фланг на Родриго и удвои преднината в 54-ата минута. Неговият изстрел с глава не остави шансове на съперника! 

След 180 секунди испанцът бе заменен и на негово място се завърна в игра след месец възстановяване - Винисиус. 

Едва с началото на последния четвърт час гостите отправиха един от първите си изстрели срещу вратата на Кепа. 

 

Стартови състави

Реал Мадрид: Кепа, Начо, Рюдигер, Алаба, Менди, Валверде, Чуамени, Диас, Камавинга, Хоселу, Родриго;

Лас Палмас: Вайес, Араухо, Курбело, Коко, Синкгравен, Мунир, Муньос, Мфулу, Виера, Ерера;

Преди мача

Възпитаниците на Анчелоти нямаха изгубена точка преди дербито на Мадрид. Те бяха в серия от шест победи в официални двубои. Сега те имат възможността отново да изпреварят вечния си съперник Барселона (17 т.), след като сгреши при визитата си на Майорка. 

Преди двубоя Реал Мадрид разполага с 15 пункта за третото място във временното класиране, а пред него е и Жирона с пункт повече. Лошите новини са отсъствията на трайно контузените Милитао и Куртоа, както и новата травма на Гюлер. Днес той трябваше да е в групата.

За Лас Палмас списъкът е по-дълъг: Сандро и Бенито Рамирес, Гонсалес и Молейро са контузени, докато Мармол изтърпява наказание заради червен картон. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички