Marca: Реал Мадрид избра наследника на Карло Анчелоти от следващия сезон


Marca: Реал Мадрид избра наследника на Карло Анчелоти от следващия сезон
Снимка: Getty Images

8226 0

Реал Мадрид вече е избрал кой ще заеме мястото на Карло Анчелоти. Това е наставникът на Байер Леверкузен Шаби Алонсо, който трябва да поеме отбора от "Сантяго Бернабеу" още идната година.

Реал Мадрид е категоричен в избора си

Радио "MARCA" съобщава, че Алонсо е треньорът, който "Лос Бланкос" иска да поеме управлението, когато Анчелоти напусне през 2024 г. Договорът на италианеца изтича в края на сезона, а президентът на Бразилската футболна конфедерация Еналдо Родригес казва, че Анчелоти ще бъде треньор на "Селесао" през следващата година.

Следователно Алонсо може да се завърне в Реал Мадрид, където си създаде реномето на един от най-великите полузащитници. Испанецът записа 236 мача, като спечели Шампионска лигаа, Ла Лига и два трофея за Купата на Краля.

Впечатлява с начина на игра на неговите отбори

Легандарният играч на Мадрид замина за Байерн Мюнхен през 2014 г., преди да се откаже три години по-късно. След това той се насочи към ръководни функции, като беше назначен за треньор на младежкия отбор на мадридчани и впечатли с атакуващия си стил на игра

Сега Алонсо е начело на Леверкузен и си спечели аплодисменти за трансформацията на тима. Отборът му е добре организиран, като винаги играе в нападение. В момента е на второ място в Бундеслигата с четири победи и едно равенство от първите си пет мача.

Връзката на испанския треньор с Реал Мадрид може да е изиграло роля в убеждаването на президента Флорентино Перес, че Алонсо трябва да бъде наследник на Анчелоти. Реал Мадрид тепърва ще прави подход към Леверкузен за Алонсо. Той подписа ново двугодишно удължаване през август с отбора от Бундеслигата, което го държи обвързан с клуба до 2026 г. В последния си мач Реал загуби тежко от Атлетико с 3:1, а Анчелоти направи откровен коментар и пое вината.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички