"Обичам го, дано успее в Реал" - Карло Анчелоти с пръв коментар за спрягания за негов заместник


"Обичам го, дано успее в Реал" - Карло Анчелоти с пръв коментар за спрягания за негов заместник
Снимка: Getty Images

1439 0

Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти говори обширно за повечето проблеми, които има около "белия балет", както и за критиката, която той понесе след загубата от Атлетико с 3:1.

На пресконференцията преди двубоя с Лас Палмас в сряда (27 септември) бе попитан и относно появилата се информация, че Шаби Алонсо ще заеме неговия пост от следващата година.

Мили думи към спрягания нов наставник на Реал

"Познавам го, защото е бил мой играч. Той има огромни познания за играта и се справя страхотно в Леверкузен. Надявам се той, както и Раул, или Арбелоа да ръководят Мадрид един ден, защото това е най-високото ниво. Обичам ги и дано успеят да ръководят Реал", категоричен бе италианският спциалист.

Кои са проблемите за Реал?

Той засегна и кои са големите проблеми в играта на "кралете". :Трудно ни е да контролираме крилата, особено в нашата половина. И това е нещо, върху което трябва да работим, да коригираме. Това е нещо, което видяхме в предсезонната подготовка, но в лигата работеше: бяхме допуснали само 3 гола до дербито. Но там забравихме какво да правим".

"Критиката е част от работата ми, когато си начело на Реал Мадрид и нещата не вървят добре, критиките излизат наяве. Логично е. Не ме засяга. Като казах това, трябва да оценя нещата, които не правим добре, което не е много, но трябва да работим върху това.

Моята оценка е различна от тази на много хора. Справихме се добре до този момент и трябва да продължим. Всяка система има своите трудности: диамантът не е перфектен, както и 4-3-3 също не е. Всяка настройка има слабости. Работим по въпроса, проблемът е очевиден и може да бъде отстранен", допълни той относно представянето на тима. А президентът на Ла Лига Хавиер Тебас направи интересно изказване, като оцени шансовете на 70-80% Килиан Мбапе да премине в испанския шампионат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички