"Не е лидер, ходи до тоалетната по 20 пъти" - Денят, в който Марадона "избухна" срещу Меси


"Не е лидер, ходи до тоалетната по 20 пъти" - Денят, в който Марадона "избухна" срещу Меси
Снимка: Getty Images/Guliver

17317 0

През 2018 година легендарният аржентински футболист Диего Марадона отправи остра атака срещу Лионел Меси, като каза, че футболната суперзвезда не притежава лидерски качества. Той също така говори и за евентуалното обожествяване на Бълхата.

Как Марадона "посече" Меси?

Марадона, който бе треньор на Меси по време на Мондиал 2010 в Южна Африка, посочи, че аржентинецът не притежава лидерски качества, с които да поведе своята нация до успех.

"Не бива повече да обожествяваме Меси. Той е Меси, когато играе за Барселона. Меси е Меси, когато носи тази фланелка, той е друг Меси с Аржентина. Лео е страхотен играч, но не е лидер. Безсмислено е да правиш лидер човек, който ходи до тоалетна 20 пъти преди мач", каза Марадона в интервю за FOX Sports.

Противоречивият коментар дойде след решението на Лионел Меси да си вземе почивка от международния футбол през 2018 г. след разочароващата кампания на Световното първенство в Русия.

Меси върна славата на Аржентина

Аржентинецът успя да изведе "гаучосите" до световния връх на Мондиал 2022 в Катар. Меси и компания сломиха Франция на финала в един безкрайно драматичен мач, който според мнозина ще се помни дълго време. "Ла Албиселесте" сложи край на 36-годишна суша, печелейки световната титла.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Бивша звезда на Барса предложи Лео Меси да се оттегли от националния отбор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички