Роналд Куман коментира бъдещето на младите играчи в Барселона


Роналд Куман коментира бъдещето на младите играчи в Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

1614 0

След снощната победа на Барселона над Осасуна с 2:0 Роналд Куман коментира представянето на своите млади играчи и обърна специално внимание на 18-годишния Илаиш Мориба, който се разписа в мача след асистеция на Лионел Меси.

"Това беше страхотен гол. Всеки път, когато Мориба влезе в отбора, той добавя по нещо. Той е добър с топката и е силен физически. Илаиш тренира здраво, за да бъде по-често в първия отбор."

"Наистина се гордеем, че имаме възможността да налагаме млади играчи в състава. Правим го, защото те заслужават тези възможности. Хора като Педри, Илаиш, Рики, Мингеса и Араухо показват, че имат голямо бъдеще. Като треньор винаги съм давал възможности на младежите, защото те са бъдещето на клуба."

Като холандски треньор, Куман беше попитан и дали това е по-лесно, тъй като в Холандия съществува силна традиция да се дават възможности на млади играчи.

„Разбира се, по-лесно е да внедриш млади играчи в Холандия, защото стандартът на лигата не е такъв, какъвто е тук, но мисля, че Барселона има много талант в редиците си. За мен най-важното е, че те имат състезателен дух, а възрастта няма значение, важно е това, което виждам на терена."

Барселона спечели три поредни мача в Ла Лига и се стреми да остане в надпреварата за титлата. Отборът е само на две точки от водачите в класирането Атлетико Мадрид, но каталунците имат и два мача повече. Роналд Куман коментира ситуацията така:

"Трябва да продължим да печелим. В мача с Осасуна не показахме най-добрата си игра, но стояхме добре и заслужихме победата. Щастлив съм. Да се ​​надяваме, че ще можем да останем на правилния път. Всеки резултат между Реал и Атлетико ни устройва."

Проследете ТУК на живо избора на нов президент на клуба!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички