4 изумителни рекорда, които може да задържат Меси в Барселона


4 изумителни рекорда, които може да задържат Меси в Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

5100 0

Капитанът на Барселона Лионел Меси е близо до подобряването на 4 различни рекорда във футбола. Повечето от тях обаче зависят от това дали аржентинската звезда ще остане на "Камп ноу", или ще напусне. Ето какви са рекордите:

1.) Може да подобри постижението за най-много мачове за Барселона във всички турнири на Шави Ернандес. Испанецът има 767, а срещите на Меси са 764.

2.) Може да стане играчът с най-много трофеи с един отбор. 33-годишният нападател вече е спечелил с каталунците 34 трофея, но легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс има 36 с екипа на "червените дяволи".

3.) Може да стане носителят на най-много голмайсторски призове за сезона в една лига. Към момента той има 7 такива, но дели рекорда с легендарния германец Герд Мюлер.

4.) Може да стане футболистът с най-голям престой в Барселона. Сега рекордът принадлежи на Шави и Карлес Решак, които изкараха по 17 години на "Камп ноу". За да задмине това постижение, Меси не трябва да напуска клуба през лятото. А дали към момента Лео клони към напускане, или към оставане вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички