Роберто Мартинес отсече: Еден Азар още е сред най-добрите в света


Роберто Мартинес отсече: Еден Азар  още е сред най-добрите в света
Снимка: Getty Images

1093 0

Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес продължава да е убеден, че Еден Азар все още е „един от най-добрите в света“ на своята позиция независимо от изпълнения с контузии престой на крилото в Реал Мадрид. 31-годишният футболист стартира в едва един мач за Кралския клуб от началото на сезона, но изведе с капитанската си лента страната в мачовете от Лигата на нациите срещу Уелс и Нидерландия миналия месец.

Ограниченото му игрово време на клубно ниво предизвика дебат относно ролята му на Световното първенство следващия месец, но Мартинес е категоричен, че 31-годишният футболист остава ключов компонент от състава.

Продължава ли Еден Азар да бъде важен играч за националния отбор? Да, на 100%. Мисля, че неговият опит, начинът, по който засяга противника, по който надиграва съперниците, той създава истинска заплаха. За мен това е профил на един от най-добрите в света по отношение на начина, по който може да играе“, обяви Мартинес за държавната телевизия „RTBF“.

Белгия финишира на трето място на Световното първенство, след като загуби от бъдещия шампион Франция с 0:1 в полуфиналите. „Червените дяволи“ отстъпиха на Италия в четвъртфиналите на Евро 2020 без контузения Азар, който има само седем гола за Реал от присъединяването си към испанския колос преди повече от три години. 

„Никой не се опитва да гледа извън реалността. Еден не играе постоянно от дълго, дълго време. Друг въпрос е дали може да играе 90 минути? Дали може да изиграе седем мача за кратък период от време? Това е нещо съвсем различно и може да се промени драстично в следващите пет седмици“, добави още Мартинес. Белгия е в група F на Мондиала в Катар заедно с отборите на Канада, Мароко и вицешампиона от 2018 Хърватия.

А ето как Азар сгази лука.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички