Реферът, на когото е плащал Барселона, съветвал играчите да падат за фал в Класико


Реферът, на когото е плащал Барселона, съветвал играчите да падат за фал в Класико
Снимка: Getty Images

2103 0

Реферът, заради който избухна корупционен скандал в Барселона, е съветвал футболистите на каталунците да падат на тревата по време на двубоите с Реал Мадрид, съобщава libertaddigital.com.

Както е известно, прокуратурата на Барселона заведе дело срещу клуба и бившите негови президенти Хосеп Мария Бартомеу и Сандро Росел за възможна корупция. Причината за това са средствата, които клубът е превеждал на бившия вицепрезидент на техническия съдийски комитет.

От Барселона твърдят, че са плащали на Хосе Мария Енрикес Негрейра за доклади на съдиите, които той е изготвял. Документите са иззети по време на обиск в дома на бившия директор при каталунците Хосеп Контрерас, който почина миналия декември.

Един от докладите Негрейра е подготвил преди Ел Класико на 7 октомври 2012 година, когато Барселона направи равен с големия съперник на "Камп ноу" (2:2). Документът е бил от 3 страници и е посветен на главния рефер на мача Карлос Делгадо Ферейро, за който това бе първо Класико. В него се отбелязва, че съдията се справя добре с натиска, уверен е в себе си, без колебание пресича всяка проява на грубост, но е в лоша физическа форма в сравнение с колегите си и бяга бавно, често задържайки се в центъра на терена.

В доклада си Негрейра съветва играчите на "блаугранас" да падат на тревата или да спират при контакт, за да принудят Ферейро да им свири фал. Преди дни се появи информация, че Барселона може да не бъде наказан за скандала - ето защо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички