Барселона може да не бъде наказан по делото за корупция поради липса на доказателства?


Барселона може да не бъде наказан по делото за корупция поради липса на доказателства?
Снимка: Getty Images

3316 0

Няма доказателства по делото на прокуратурата срещу Барселона за корупция, твърди вестник "Marca", откъдето са се сдобили с копие на докумените по него. Това определено са добри новини за каталунския клуб.

Както е известно, преди броени дни стана ясно, че прокуратурата е завела дело срещу клуба, бившия рефер Хосе Мария Енрикес Негрейра, Хосеп Мария Бартомеу, Сандро Росел и други бивши ръководители за корупция, свързана с подкупи на съдии.

Според "Marca" в заявлението по делото няма доказателства за нито едно от нарушенията, в които е обвинен клубът. "Там няма индикации, че Барселона е подкупвал рефери в миналото. Към днешна дата това са само спекулации.Без доказателства е невъзможно да се наложи каквото и да е наказание", казва адвокатът Фелипе Искиердо.

По мнението на други юристи, до които се е допитал вестникът, докато прокуратурата не предостави доказателства, повдигнатите обвинения нямат сила.

На този етап е ясно, че клубът е платил на Негрейра, при това на завишени цени за услугите, за които е съобщил официално, че получава. Но реалната цел на тези плащания още не е доказана. Междувременно, след скандала Реал Мадрид обърна гръб на Барселона. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички