"Реферът е на наркотици" - жестът на Левандовски, който ще струва скъпо на Барселона (СНИМКИ)


"Реферът е на наркотици" - жестът на Левандовски, който ще струва скъпо на Барселона (СНИМКИ)
Снимка: GettyImages

26803 0

Суперзвездата на Барселона Роберт Левандовски може да отнесе много по-тежко наказание от предвиденото в правилника на Ла Лига 1 мач за получаване на два жълти картона в една среща. 

Полякът, който беше изгонен от игра за пръв път от почти 10 години, отправи непристоен жест към главния рефер, след като беше декориран в "червено" още през първото полувреме. И това може да му струва скъпо. 

Скандалният жест на Левандовски (ВИДЕО)

Нападателят не можеше да повярва, че е изгонен от игра, когато видя червения картон в ръката на рефера Хил Мансано. Въпреки оспорванията от страна на всички играчи на Барселона, съдията не си промени решението и полякът се насочи към съблекалнята. 

Докато напускаше терена обаче, Левандовски отправи грозен жест към рефера. Той притисна носа си с показалеца и след това посочи главния рефер. 

В Испания веднага интерпретираха това като знак, че "съдията е на наркотици" според поляка. В Полша и Германия обаче този жест е използван, за да се демонстрира "неадекватно" и/или "арогантно" действие от страната на съдия към играч. 

"Cadena Cope" информира, че инцидентът е попаднал в доклада на делегата на срещата, а това може да навлече допълнителни неприятности за Барселона. 

 

Левандовски - наказание за 3 мача? 

Според правилника, непристоен жест към някой от съдиите на мачовете в Ла Лига може да доведе до наказание от 3 мача лишаване от състезателни права. 

Това би означавало, че Левандовски няма да играе не само срещу Еспаньол (гарантирано наказание от 1 мач), но и двубоите срещу Атлетико (Мадрид) и Бетис. 

Бруталното поведение на Пике към рефера пък би му донесло 6 мача наказание, но защитникът приключва кариерата си в Барселона и няма да бъде засегнат, дори да получи такова. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички