Реал създаде навика да привлича млади таланти в техния зародиш, когато са по-достижими


Реал създаде навика да привлича млади таланти в техния зародиш, когато са по-достижими
Снимка: Getty Images/Guliver

3675 0

Създава се една стратегия в Реал Мадрид, която определено може да бъде заявена като успешна. Президентът на "кралския клуб" Флорентино Перес я подкрепя напълно, защото осъзнава колко печеливша е тя не само във финансово отношение. Става въпрос за привличането на млади играчи от целия свят, които тепърва показват таланта си.

Бразилецът Рейниер Жезуш Карвальо бе последният пример за тази тенденция, която се утвърждава на "Сантяго Бернабеу" през последните години. Марко Асенсио, Каземиро, Феде Валверде, Винисиус Жуниор и Родриго Гоеш също бяха привлечени по този начин, а вече са част от първия отбор и Зинедин Зидан разчита на тях - някои дори са изключително важни за тима. Мартин Йодегаар, пък, е собственост на "белия балет", но е отдаден под наем Реал Сосиедад (където е показва страхотни игри).

Въпреки това обаче, Перес далеч не се е отказал от любимото си занимание - да привлича едни от най-големите звезди във футбола. Последното лято Еден Азар акостира при "кралския клуб", докато Килиан Мбапе е усилено свързван с такъв трансфер в най-близко бъдеще. Такива трансфери на имена са все по-трудни на пазара днес, като заради това стратегията с младежите е толкова печеливша.

"Докато строим стадиона, който искаме да бъде най-добрият за 21-ви век, имаме отговорността успоредно с това да отгледаме и развием таланта в клуба. Не е лесно да намериш неоспорим талант, който да има качествата за Реал. Привличаме млади играчи с невероятни качества. Играчи, които могат да бъдат големите звезди на утрешния ден" - заяви Перес след привличането на Рейниер.

РЕАЛ МАДРИД МОЖЕ ДА ИЗПУСНЕ ЕДИН ОТ ТАЛАНТИТЕ СИ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички