Реал Сосиедад спечели Купата на Краля за 2020 година!


Реал Сосиедад спечели Купата на Краля за 2020 година!
Снимка: Getty Images

1842 0

През 2020 година финалът за Купата на Краля в Испания бе отложен заради разразилата се пандемия от коронавирус по света. Днес, почти година по-късно, Реал Сосиедад победи Атлетик Билбао в "Баското дерби" с минималното 1:0 и триумфира с трофея за трети път в своята история.

Първото полувреме на мача не предложи нищо по-интересно, а двата отбора играеха много предпазливо и изчакваха грешка на противника си. 

Още в 49-ата минута на второто полувреме обаче, съдията трябваше да преглежда ситуация за дузпа със системата ВАР. Играчите на Реал Сосиедад искаха наказателен удар, но арбитърът прецени, че няма основание да отсъди такъв. 

В 59-ата минута главният съдия Хавиер Фернандес все пак посочи бялата точка за нарушение на Иниго Мартинес и дори показа червен картон на футболиста на Атлетик Билбао, но след нова намеса на ВАР Фернандес размисли и Мартинес остана на терена. Дузпата обаче беше факт и Микел Оярсабал реализира хладнокръвно в десния ъгъл на вратата - 1:0 за Реал Сосиедад.

До края на мача битката по игрището бе за всеки сантиметър, но символичните гости успяха да запазят крехката си преднина и да триумфират с Купата на Краля за пръв път от сезон 1986/87!

За Атлетик Билбао предстои още един финал за Купата на Краля - на 17 април те ще се изправят срещу Барселона във финала на тазгодишното издание на турнира!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички