Барселона разгроми Реал Сосиедад и продължи гонитбата с Атлетико в Ла Лига


Барселона разгроми Реал Сосиедад и продължи гонитбата с Атлетико в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

6101 0

Испанският колос Барселона разгроми Реал Сосиедад с 1:6 като гост в мач от 28-ия кръг на Ла Лига. Каталунците тотално надиграха своя домакин, като Лионел Меси и Сержиньо Дест се отчетоха с по две попадения, а Антоан Гризман и Усман Дембеле добавиха по още един гол за Барса. Юношата Андер Баренечеа пък вкара почетното попадение за Сосиедад.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Барселона наложи високо темпо от първата минута, като натика своя съперник в собствената му половина. Единственото по-опасно положение пред вратата на каталунците дойде в средата на частта, когато Марк-Андре тер Щеген трябваше да спасява опасен удар на Исак. В 37' обаче натискът на Барса даде резултат, като рожденикът Антоан Гризман успя да се разпише - 0:1!

Минута по-късно Исак отново застраши вратата на Барселона, но Тер Щеген отново бе на ниво и успя да предотврати сигурен гол за Сосиедад. В края на първата част каталунците се добраха до второ попадение. Лионел Меси спечели пространство пред наказателното поле на Сосиедад, а едновременно с това освободи пространство за нахлуващия на скорост Сержиньо Дест. Последва пас на Меси към Дест, който нямаше проблеми да прати топката покрай вратаря Ремиро - 0:2!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Осем минути след подновяването на играта Барселона стигна до трето попадение. Жорди Алба проби по левия фланг и дори нахлу в наказателното поле, на ръба на аутлинията. От там Алба изкара топката назад към другия краен бранител Сержиньо Дест, който засече подаването му и вкара втория си гол в мача - 0:3!

Само три минути по-късно се стигна и до четвърто попадение в полза на Барселона. Лионел Меси показа на Серхио Бускетс къде иска да получи топката, а опорният халф направи страхотен висок пас зад гърба на защитниците на Сосиедад. Меси се измъкна сам срещу вратаря и успя да вкара - 0:4!

В средата на полувремето Усман Дембеле успя да вкара в мрежата на Сосиедад, но попадението му беше отменено заради тънка засада. В 71-вата минута Дембеле все пак се добра до редовен гол. Каталунците придоха вид, че нямат намерение да вкарват повече попадения, затова Дембеле взе нещата в свои ръце: елиминира двама играчи и насочи топката към далечния ъгъл - 0:5!

В 77-ата минута Сосиедад вкара почетно попадение. Юношата Андер Баренечеа, който влезе като резерва, успя да комбинира със съотборник пред наказателното поле на Барса, а след това да забие страхотен гол в ъгъла на вратата, пазена от Тер Щеген - 1:5! В края на мача Барса стигна и до шесто попадение. Рики Пуч и Жорди Алба взаимодействаха с двоен пас, след което крайният бранител върна топката към Меси, а аржентинецът я прати в мрежата на Сосиедад - 1:6!

С победата Барселона си върна второто място в Ла Лига, като разполага с 62 точки - с четири по-малко от лидера Атлетико Мадрид. Реал Мадрид е трети с 60 точки. Реал Сосиедад пък остава на пето място с 45 пункта.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

В последния кръг Барселона разгроми Уеска с 4:1 и записа четвърта поредна победа в Примера Дивисион. Успехът на каталунците им вдъхна увереност, че могат да застигнат водача Атлетико Мадрид и да спечелят титлата в Испания. За тази цел възпитаниците на Роналд Куман се нуждаят от още победи, а следващият им съперник е коравият тим на Реал Сосиедад, който заема пето място в елита на Испания.

В последните си три мача Сосиедад записа само една победа, но пък направи и равенство с шампиона Реал Мадрид. Домакините имат сериозни кадрови проблеми, като осем играчи остават в лазарета. Това са Гуриди, Елустондо, Монреал, Моя, Салдуа, Сангали, Силва и Сола, а Пачеко е под въпрос за мача. За Барселона отсъстват контузените Пике, Коутиньо, Фати и Роберто. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Сосиедад: Ремиро, Меркеланс Кестеяно, Льо Норман, Зубелдия Елорса, Горосабел, Мерино, Зубименди, Гевара, Порту, Исак, Оярсабал

Барселона: Тер Щеген, Дест, Ленгле, Мингеса, Алба, Бускетс, Де Йонг, Педри, Гризман, Дембеле, Меси

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички