Реал Сосиедад представи Силва и обяви, че е с коронавирус


Реал Сосиедад представи Силва и обяви, че е с коронавирус
Снимка: Guliver/GettyImages

1255 0

Новото попълнение на Реал Сосиедад Давид Силва е дал положителен тест за коронавирус, след като официално бе представен за играч на тима по-рано днес. Бившият футболист на Манчестър Сити дойде на „Аноета“ като свободен агент.

„Реал Сосиедад иска да ви информира, че Давид Силва е дал положителен тест за COVID-19 днес в Поликлиника Гипузкоа. Играчът е без симптоми и е поставен под самоизолация в своя дом“, написаха от баския клуб в официалния си Туитър акаунт. 34-годишният футболист получи редица оферти от отбори от целия свят, след като стана ясно, че ще напусне Манчестър Сит в края на миналата кампания. Бившият испански национал бе близо до трансфер в Лацио, а интерес към него имаше и от отбора от МЛС на Дейвид Бекъм Интер Маями. В крайна сметка полузащитникът реши да се завърне в родината си и ще облече екипа на Реал Сосиедад .

Давид Силва ще носи номер 21 при баските, същият номер, с който той игра във Валенсия, Манчестър Сити и националния отбор на Испания. При идването си плеймейкърът обясни, че е решил да се присъедини към Реал Сосиедад заради стила на игра на отбора, въпреки че е имал страхотни оферти от други клубове. Тимът на Иманол Алгвасил завърши на 6-то място в Ла Лига през последния сезон и ще участва в Лига Европа през тази кампания. А ето как Манчестър Сити смята да почете Давид Силва.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички