Давид Силва ще се сдобие със статуя пред "Етихад Стейдиъм"


Давид Силва ще се сдобие със статуя пред "Етихад Стейдиъм"
Снимка: Guliver/GettyImages

1443 0

Отборът на Манчестър Сити обяви, че ще построи статуя на една от своите легенди Давид Силва. Бившият испански национал ще напусне „гражданите“ след 10 години в клуба и е на път да се присъедини към италианския Лацио през новата кампания.

34-годишният футболист се превърна в свободен агент след отпадането на Манчестър Сити от Олимпик Лион от Шампионската лига, след като договорът му на „Етихад Стейдиъм“ изтече. Силва дойде в Англия през 2010-та година от Валенсия и изигра 436 мача за Сити във всички турнири, в които отбеляза 77 гола и направи 140 асистенции. Статуята на футболиста ще бъде пред стадиона на „гражданите“ и ще бъде открита през 2021-ва година. Игрището, на което играят футболистите от школата на Манчестър Сити също ще бъде кръстено на Давид Силва, като испанецът ще бъде удостоен и с мозайка.

Въпреки че все още не е официално обявено, се предполага, че полузащитникът ще продължи кариерата си в Лацио. А ето поради каква причина трансферът на Давид Силва в Лацио може да не се осъществи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички