Реал Мадрид удължи договора и на Родриго, бразилецът остава до 2028-а


Реал Мадрид удължи договора и на Родриго, бразилецът остава до 2028-а
Снимка: Getty Images

883 0

Реал Мадрид се подсигури за близкото бъдеще, подписвайки нов договор с голямата си звезда в нападение, а именно - Родриго. От клуба обявиха, че са се разбрали с бразилеца за нов контракт до края на сезон 2027/28.

Умопомрачителна откупна клауза

Припомняме, че досегашното споразумение на бразилеца бе до 2025, като сега бива удължено с още три години. Според редица източници мадридчани и представителите на футболиста са се разбрали за откупна клауза на стойност 1 милиард евро за бързоногото крило.

Общо за "лос бланкос" футболистът е записал 179 мача във всички турнири, в които е реализирал 39 гола и е асистирал за 33 други, а тимът спечели осем трофея. Интересното е, че той е бил на терена с фланелката на Реал в продължение точно на 9999 минути.

22-годишният Родриго помогна на Реал да спечели 2 Суперкупи на Испания, два пъти Ла Лига и по веднъж Купата на краля, Суперкупата на Европа, Световното клубно първенство и Шампионска лига.

Преди броени дни пък управата на "лос бланкос" обяви дългоочакваната новина, че преподписва със сънародника на Родриго - Винисиус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички