20% срещу 68,4% в полза на Тер Стеген: Защо Реал иска Ясин Буну?


20% срещу 68,4% в полза на Тер Стеген: Защо Реал иска Ясин Буну?
Снимка: Getty Images

2476 0

Вратарят на Севиля Ясин Буну беше обявен от испански медии като вариант номер 1 на Реал Мадрид за заместник на Тибо Куртоа. Белгиецът скъса кръстна връзка на коляното и ще отсъства за дълго време.

Някои фенове обаче се чудят защо именно него са избрали от "Кралския клуб". През миналия сезон в Ла Лига мароканецът пази за андалусийци в 25 срещи и само в 5 от тях запази мрежата си суха. Това са 20% от изиграните двубои.

За сравнение, титулярният страж на шампиона на Испания - Барселона, има 68,4% сухи мрежи в първенството. Марк-Андре тер Стеген не е допуснал гол в 26 от 38-те мача, в които взе участие в Ла Лига. Разликата е сериозна.

Иначе изглежда, че Реал няма да срещне проблем в привличането на Буну. Вчера се появи информация, че "белите" са готови да платят 20 милиона евро за него. Днес "AS" пише, че андалусийци ще искат 20-25 милиона за правата му.

А защо е сравнението между Тер Стеген и Буну? Защото, ако премине в Реал, мароканецът и "белите" ще се борят за титлата с Барселона, а може би и Атлетико. Германският страж на каталунците беше номер 1 по сухи мрежи за миналия сезон.  А ето какъв вратар каза, че търси Карло Анчелоти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички