Реал Мадрид се издъни "кралски" срещу Бетис, Барселона ликува (ВИДЕО)


Реал Мадрид се издъни "кралски" срещу Бетис, Барселона ликува (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6319 0

Испанският шампион Реал Мадрид е направи грешна стъпка към защитата на своята титла в Ла Лига. "Лос бланкос" направи 0:0 като гост на Бетис и по този начин разликата между тима на Анчелоти и лидера в Испания Барселона вече е 9 точки.

Двата тима предложиха страхотен, открит и офанзивен футбол, но не успяха да разпечатат нито една от двете врати. В 12' Карим Бензема успя да се разпише от пряк свободен удар, но ВАР установи, че топката е срещнала ръката на Антонио Рюдигер, който пречеше на стената и отмени попадението.

За Бетис близо до гола беше Борха Иглесиас на няколко пъти, както и Юсуф Сабали. Доста шансове за Реал бяха пропиляни от Феде Валверде и Винисиус, които не успяха да намерят мрежата на брилянтния през вечерта Браво.

Реал продължава да е втори в Ла Лига с актив от 53 точки - 9 зад лидера Барселона (62). Реал Бетис се бори за влизането си в топ 4, като за момента е пети с 41 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ 

Изненадващо или не домакините започнаха със сериозен натиск. Бетис се втурна към вратата на Реал Мадрид и създаде напрежение за Тибо Куртоа. В 4' Миранда можеше да открие, но негов удар бе блокиран, а от последвалия корнер не излезе нищо. В крайна сметка, Бензема вкара от пряк свободен удар в 12'. Французинът си пробва късмета от двадесет метра и вкара, но попадението бе отменено поради игра с ръка на Антонио Рюдигер, който се опитваше да пречи на стената на Бетис.

Video edited on Kapwing

След отмененият гол двата тима започнаха да играят доста здраво в предни позиции. Реал разчиташе на бързите си крила, а Бетис на атаки по централната линия и полупространствата. В крайна сметка, не се стигна до нищо по-интересно пред нито една от двете врати.

В 31' Бензема разсече защитата на Бетис с пас към Родриго, който замалко да излезе очи в очи с Браво, но бранител на домакините се върна и изчисти в корнер. След това последваха пропуски на Винисиус и Феде Валверде. Малко преди края на първото полувреме пък Юсуф Сабали си пробва късмета от дистанция, но ударът му мина встрани от вратата на Куртоа.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 49' се стигна до отлична възможност за Реал. Карим Бензема нанесе страховит удар по посока вратата на Браво, но стражът реагира подобаващо и успя да запази вратата си суха. Борха Иглесиас пък получи шанс да отбележи на другата врата, но Куртоа спаси по брилянтен начин.

Последваха няколко чудесни шанса пред мадридчани. Първо Родриго пропусна отлична възможност за гол, след като неговия удар прелетя над вратата на Браво. В 76-ата минута пък Винисиус бе близо до това да открие. Бразилецът нанесе опасен удар по земя, но противниковият страж запази мрежата си суха с чудесно спасяване.

До края на срещата не се стигна до нищо по сериозно пред двете врати. Изглеждаше, че сякаш и двата тима са се примирили с точката, която определено не носи никаква радост на мадридчани.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

РЕАЛ БЕТИС: Браво, Сабали, Пецела, Фелипе, Миранда, Родригес, Карвальо, Родри, Перес, Руйбал, Иглесиас

РЕАЛ МАДРИД: Куртоа; Васкес, Милитао, Рюдигер, Камавинга; Валверде, Чуамени, Кроос; Родриго, Бензема, Винисиус

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Карло Анчелоти няма да може да използва Давид Алаба, Ферлан Менди и резервния страж Лунин поради травми, докато Лука Модрич е наказан за натрупани жълти картони. Серхио Каналес, Набил Фекир и Круз пък са с контузии за домакините.

Сблъсъкът е важен не само за Реал Мадрид в преследването на Барселона, но и за Бетис, който е на 4 точки от Реал Сосиедад и топ 4. Домакините в днешния мач са в серия от три поредни победи, докато Реал е спечелил едва два от последните си четири шампионатни мача.

Последните десет официални срещи между тези опоненти са в Ла Лига. От февруари 2018 година насам Бетис е спечелил 2 от мачовете, успях е да изтръгне 3 равенства, докато в останалите 5 случая Реал е краен победител.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички