Реал Мадрид с първи стъпки по привличането на детето-чудо Холанд


Реал Мадрид с първи стъпки по привличането на детето-чудо Холанд
Снимка: Getty Images/Gulliver

20708 0

Реал Мадрид в последните години се придържа към стратегията си за привличане на млади таланти, а не толкова на големи звезди, както бе преди време. Според медиите в Испания обаче "белия балет" опипва почвата за привличането на един от най-обсъжданите играчи - Ерлинг Холанд.

От ръководството на мадридския клуб дори вече са се свързали с колегите си от Дортмунд, за да проучат възможността за привличането му. Холанд премина в Борусия през зимата, като вече има 12 попадения в 8 срещи, с което още повече привлече вниманието върху себе си.

По-рано германското издание "Bild" разкри шокиращо ниската откупна клауза в договора на голямата сензация за този сезон с Борусия Дортмунд. Тя е само 63 милиона паунда, но ще влезе в сила не преди 2022 г. Преди това пък медиите в Германия писаха, че Холанд има клауза в договора си, според която може да принуди Дортмунд да го продаде през 2020 г., ако това поиска. Ако тази клауза наистина съществува, то това отваря широко вратата пред потенциалните купувачи. А ето какви рекорди счупи Ерлинг Холанд в Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички