Ерлинг Холанд с нова порция рекорди, но този път в Шампионска лига


Ерлинг Холанд с нова порция рекорди, но този път в Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

5214 0

Голямото име днес ще е Ерлинг Холанд - детето-чудо на световния футбол, което изгря на най-голямата европейска сцена. Норвежецът се оказа енигма за защитата на ПСЖ и нападателят вкара два гола, за да донесе победата на Борусия (Дортмунд) над френския колос в първи осминафинал между двата отбора в Шампионска лига. И двата гола му донесоха нова порция страхотни постижения. 

След като той реализира хеттрик още в дебюта си за "жълто-черните", сега той се превърна в първия футболист, отбелязал гол за два различни отбора в най-комерсиалния клубен турнир. Това той стори с екипите на РБ Залцбург и настоящия си тим, а това стана възможно, след като преди известно време УЕФА промени правилото футболист, играл за един отбор, да няма право да играе за новия си отбор в същата надпревара. 

Това обаче не е всичко. С двете си попадения във вратата на Кейлор Навас Холанд вече е лидер при голмайсторите в надпреварата на богатите. Той дели първото място в друг голмайстор от германския шампионат - Роберт Левандовски. Той е изиграл мач по-малко, но има по-малко игрови минути от поляка. 

До момента през сезона той има цели 39 попадения във всички турнири (в едва 28 мача), а с 10-те си гола в Шампионска лига той има повече попадения от целия отбор на Барселона, и то за по-малко игрови минути. Също така Халанд е първият тийнейджър, отбелязал 10 гола в един сезон в Шампионска лига. 

Впечатляващ е и фактът, че Холанд е отбелязал с първия си точен удар за Борусия в три различни турнира - Първа Бундеслига, Купата на Германия и сега в европейския клубен шампионат. Важно е да се отбележи, че вторият гол срещу ПСЖ беше първият на Холанд за Дортмунд извън наказателното поле. 

Головият нюх на младежа изглежда изумителен, но той продължава да се развива, а наскоро Холанд разкри кой друг нападател го вдъхновява (подробности тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички