Избухването на Холанд в дебюта му за Борусия Дортмунд в цифри (ВИДЕО)


Избухването на Холанд в дебюта му за Борусия Дортмунд в цифри (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

11161 0

Новото бижу на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд взриви Германия още със своя дебют за "жълто-черните". 19-годишният норвежец, който акостира на "Сигнал Идуна Парк" преди броени седмици, влезе като резерва срещу Аугсбург, за да забие хеттрик и да обърне резултата в титаничен сблъсък от Бундеслигата.

Холанд се появи в игра в 56-ата минута на мястото на Лукас Пишчек. Талантливият голмайстор се нуждаеше от само три минути, за да намали изоставането на своя отбор на 3:2. До края на срещата норвежецът се разписа още два пъти - в 70-ата и 79-ата минута, за да осигури успеха на своя отбор.

Холанд успя да запише хеттрик за Борусия в рамките на само 20 минути - при това, влизайки от резервната скамейка. 19-годишният младок се превръща в първият играч на Дортмунд от 2013-а насам, който бележи хеттрик в своя дебют. За последно това стори Пиер-Емерик Аубамеянг, а любопитното е, че това се случва отново срещу същия съперник - Аугсбург.

Още по-забележителното е, че головата машина на Борусия успя да отбележи хеттрика си с първите си три точни удара с "жълто-черната" фланелка. Същото Холанд успя да стори и в Шампионска лига през септември, когато вкара хеттрик на Генк с три точни удара в рамките на едно полувреме.

Сумата, за която се смята, че Борусия е успял да "отмъкне" Холанд от бившия му клуб Ред Бул Залцбург, е едва 20 млн. евро. В австрийския отбор Холанд се превърна в същинска сензация, записвайки 29 гола и 7 асистенции в рамките на 27 мача. Норвежецът може да се похвали и с това, че във всички турнири през този сезон, в които е играл, броят на головете му са повече от мачовете му (Шампионска лига, Австрийска Бундеслига, Купа на Австрия, Първа Бундеслига).

Холанд бе свързван с трансфер и в други европейски грандове, сред които най-сериозно се спрягаше името на Манчестър Юнайтед. В крайна сметка норвежецът се насочи към немската Бундеслига и отбора на Борусия, където началото му бе повече от отлично. А каква е причината Холанд да предпочете Дортмунд - четете в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички