Реал Мадрид разчита прекалено много само на един играч да вкарва голове


Реал Мадрид разчита прекалено много само на един играч да вкарва голове
Снимка: Getty Images/Guliver

976 0

През последните сезони Реал Мадрид твърде много разчита на Карим Бензема за голове, а останалите атакуващи играчи не допринасят достатъчно за каузата. През този сезон останалите нападатели на клуба допринесоха само с един гол: Мариано вкара срещу Виляреал, а Лука Йович не успя да намери мрежата и беше даден под наем на Айнтрахт Франкфурт.

В момента Бензема има впечатляващите 13 гола за тази кампания до момента. Това отчасти се дължи, че Бензема получава много повече време за игра, отколкото двамата му атакуващи съотборници, тъй като Зидан очевидно няма доверие както на Мариано, така и на Йович. Мариано е изиграл само 277 минути, а сръбският играч 208.

Миналият сезон не беше много по-различен, тъй като французинът отбеляза 27 пъти в сравнение с жалките опити на Йовия (два за 806 минути) и Мариано (един за 84 минути).

В кампанията 2018/19 беше Бензема отбеляза 30 пъти. На Гарет Бейл също се разчиташе да допринесе и вкара 14 пъти. В обобщение, останалите нападатели на Реал Мадрид извън Карим Бензема са донесли общо пет гола през последните три сезона, което е далеч от задоволително.

Освен Бензема - Лука Модрич и Каземиро са най-добрите голмайстори на клуба с по четири гола през този сезон. Винисиус (3), Еден Азар (2), Лукас Васкес (2), Маркос Асенсио (1) и Родриго (1) изостават доста в класирането. А това се оказа и най-лошият старт на сезона на Зидан в Реал (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички