Реал Мадрид прави изключение и отстъпва пред Серхио Рамос


Реал Мадрид прави изключение и отстъпва пред Серхио Рамос
Снимка: Getty Images/Guliver

961 0

Изглежда, че преговорите за новия договор на между Реал Мадрид и Серхио Рамос са на път да бъдат разрешени, въпреки слуховете за потенциално доходоносни сделки с отбори като ПСЖ и Манчестър Юнайтед. Според испанската програма El Larguero, има принципно споразумение 34-годишният футболист да поднови споразумението за още два сезона.

Единственият елемент, за който се казва, че все още не е решен е около финансите, но преговорите се водят директно от защитника с президента на клуба Флорентино Перес. Братът на Рамос, който е негов агент, е оставен извън сделките и очакванията споразумението да бъде обявено преди края на календарната година.

Правейки това, "Лос Бланкос" нарушава неписаното си правило да не удължава договора на играч на възраст над 30 години повече от една годин. Единственото друго изключение от това беше последното подновяване от Кристиано Роналдо, който подписа за още три години на 31-годишна възраст. След като тази сделка бъде приключена, то Рамос ще завърши кариерата си в Реал Мадрид през 2023 г. на 37-годишна възраст.

С постигането на това споразумение испанецът ще изпълни желанието си да се оттегли от играта на върха с Реал Мадрид. Неговите 16 години служба до момента, последно като капитан, са му спечелили тези допълнителни сезони, в които ще може да продължи и да чупи още повече рекорди. В момента отличията му включват 22 титли: 4 шампионски лиги, 4 клубни световни купи, 3 европейски супер купи, 5 Ла Лига, 2 Купи на Краля и 4 испански супер купи. Той е четвърти в списъка на всички времена за мадридчани с 660 мача, зад Маноло Санчис (710), Икер Касияс (725) и Раул (741).

Според медиите във Франция обаче ПСЖ не иска Рамос, а го използва, за да притисне шефовете в Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички