ПСЖ използват Рамос за натиск върху шефовете на Реал Мадрид, не искат трансфер


ПСЖ използват Рамос за натиск върху шефовете на Реал Мадрид, не искат трансфер
Снимка: Getty Images/Guliver

1325 0

Пари Сен Жермен работи по въпроса да се договори с Килиан Мбапе за нов договор. Следователно за френския клуб не е приоритет привличането на Серхио Рамос, каквито информации имаше, пише Marca.

Рамос, чийто договор за Реал Мадрид изтича през лятото на 2021 г., е свързан с трансфер в Париж от някои медии, но това не е опция, която е на масата в момента. Ще трябва да се стигне до продажба на Неймар, който вече е изразил желанието си да обсъди нов контакт, или Мбапе.

Въпреки че ПСЖ похарчи 222 милиона евро за Неймар и 180 милиона евро за Мбапе, те нямат неограничени средства. Правилата за финансов феърплей означават, че трябва да се придържат към определена линия, особено сега, когато някои от свързаните с Катар спонсорски сделки са намалени, тъй като се смята, че са изкуствено надути.

Клубовете от Лига 1 също страдат повече от останалите, защото лигата приключи преждевременно миналия сезон. Така Canal Plus отказа да плати последната вноска на излъчената си сделка. Ако ПСЖ трябва да преследва Рамос и да плаща огромна заплата, тогава ще трябва да продаде първо. Те просто пуснаха Тиаго Силва по подобна причина, тъй като бразилският централен защитник имаше една от най-големите заплати в клуба.

Силва също си отиде заради желанието да привлече повече млади играчи. Рамос, който ще стане на 35 следващото лято, не отговаря на това описание. L'Equipe също съобщи за слуховете за испанския национал и обясни също, че приоритетът на ПСЖ и Леонардо не е върху испанеца.

"Близки до играча се възползваха максимално от определени приятелства в испанските медии, за да споменат хипотетично предложение от ПСЖ, но това изглежда по-скоро като стратегия за оказване на натиск върху директорите на Реал Мадрид", обясни L'Equipe. Рамос не е приоритет за ПСЖ в момента. Запазването на Мбапе е.

А в последния мач на Испания Серхио Рамос записа един рекорд, но и пропусна да изравни такъв на Кристиано Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички