Реал Мадрид не смята за нужно да преподписва с капитана си


Реал Мадрид не смята за нужно да преподписва с капитана си
Снимка: Getty Images/Gulliver

12266 0

Реал Мадрид все още не е започнал преговори със своя капитан Серхио Рамос за продължаване на договора му, информира AS. Според изданието от клуба не бързат да започнат разговори, защото защитникът скоро ще навърши 34 години, а споразумението му е до 2021 година.

Испанският национал иска да удължи споразумението си с още две години, но от клуба не се съгласни. Те имат специална практика за играчи над 32 години и са склонни да удължат договора му само с още една. Ако представянето на капитана, е на много високо ниво през следващия сезон, то от Реал ще му предложат договор до 2022 година. Именно тогава е Световното първенство в Катар, но в момента разговори с него изобщо не са приотитет за мадридчани.

Има обаче и леко притеснение, тъй като това означава, че ще започне новия сезон с мисълта, че договорът му е до края на кампанията. Освен това заплатата на Рамос в Реал е 14 млн. евро, колкото заработва и Гарет Бейл, а клубът трябва да спазва финансовия феърплей, за да не се сблъска със санкции.Защитникът има 440 мача в първенството на Испания и по този показател е на пето място, като преди него са само Раул Гонсалес (550), Мануел Санчис (524), Икер Касияс (510) и Карлос Сантияна (461). Рамос носи фланелката на Реал от 2005 г. и има завоювани 21 трофея.

Миналото лято имаше известна драма около бъдещето на бранителя, след като се появи информация, че може да заиграе в Китай. Няколко дни по-късно обаче бе свикана пресконференция и на нея обяви, че иска да се пенсионира на "Бернабеу".

"Универсалният войник" за Реал - Рамос с феноменален голов рекорд за 10 години - ето какъв е той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички