Реал Мадрид лъгал заради Кристиано Роналдо: Разкриха важен детайл по трансфера на Бейл 10 години по-късно


Реал Мадрид лъгал заради Кристиано Роналдо: Разкриха важен детайл по трансфера на Бейл 10 години по-късно
Снимка: Getty Images/Guliver

4072 0

През 2013 година Реал Мадрид и Тотнъм осъществиха трансфера на Гарет Бейл на "Сантяго Бернабеу" за сума над 100 милиона евро - рекорд във футбола по това време. Дарън Ийлс - шеф в тима на "шпорите", обаче разкрива, че мадридчани публично са лъгали за сумата само и само, за да защитят Кристиано Роналдо.

Благородна лъжа в Реал Мадрид?

Говорейки за "talkSPORT", Ийлс заяви, че Реал Мадрид не е искал Кристиано Роналдо да се чувства надминат от Бейл и се е опитал да плати по-малко за Бейл. Той потвърди, че "Лос Бланкос" не са успели да се споразумеят за сделка под световния рекорд и е трябвало да платят 85,3 милиона паунда – 5,3 милиона повече, отколкото са платили, за да подпишат с настоящата звезда на Ал Насър. И признава, че на няколко пъти е ставал свидетел как мадридчани са лъгали публично за платената сума за уелсеца.

"Искаха да се споразумеем така, че Роналдо да остане най-скъпият в света. Преговорите бяха дълги и много трудно се съгласиха на желаната сума, защото искаха да защитят този статут на португалеца. В крайна сметка, успяхме да се споразумеем и пренаписахме историята по това време", сподели в интервюто Ийлс.

След трансфера на "Бернабеу" Гарет Бейл изигра 258 мача за Реал Мадрид и отбеляза 106 гола по време на престоя си в клуба. Той се оттегли от футбола, след като завърши кариерата си с отбора от МЛС - Лос Анджелис ФК, през изминалия сезон.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кристиано Роналдо заговори за пенсиониране и назова 2 цифри, които притесниха феновете му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички