Реал Мадрид припомни, че Шампионска лига е неговият турнир насред Берлин (ВИДЕО)


Реал Мадрид припомни, че Шампионска лига е неговият турнир насред Берлин (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

2627 0

Реал Мадрид приключи тазгодишната групова фаза на Шампионска лига с пълен актив от точки след 6 поредни победи. Във вторник вечер възпитаниците на Анчелоти спечелиха над Унион Берлин с 3:2 насред германската столица след обрат.

Домакините се забавляваха, макар че загубиха

Така "кралете" спечелиха група "С", в която втори остана Наполи със своите 10 пункта. Партенопейците спечелиха домакинството си на третия Брага с 2:0 и така Унион имаше шансове поне за елиминациите в Лига Европа. 

Но за да стигнат "мечките" до втория по сила в турнир в Европа - трябваше да победят най-титулувания тим в Шампионска лига. Това всъщност изглеждаше напълно възможно към заключителните минути на срещата, но накрая испанският колос надделя. 

Реал се наложи след обрат, макар че имаше всички предпоставки да открие. Модрич пропиля дузпа в заключителните минути преди почивката и след броени секунди Фоланд поведе домакините. 

След почивката Хоселу наказа на два пъти съперника след центрирания на Родриго и Гарсия за попадения в 61' и 72'. С гола на резервата Крал в 85' "мечките" продължиха да мечтаят, но Белингам асистира в последната минута към Себайос за крайното 3:2. 

Във втори пореден мач германският тим остана много близо до точка срещу именития си съперник. В първата среща Реал се наложи с 1:0 след попадение на Белингам дълбоко в добавеното време. 

Първо полувреме

По-малко от минута отне на домакините да създадат първото чисто положение за отбеляване на гол пред вратата на световния колос. Разбъркване пред наказателното поле след центиране прати кълбото в Беренс, но опитът му бе отразен от Кепа. 

Възпитаниците на Анчелоти отговориха чрез Белингам в 10'. Във въпросната ситуация англичанинът бе изведен на стрелкова позиция след чудесно подаване, но Рьонов се намеси отлично.

С течение на времето гостите взеха инициативата на Олимпийския стадион в Берлин и проблемите пред вратата на домакините се увеличиха. В 16-ата минута Хоселу засече центриране и топката срещна напречния стълб.

В заключителните секунди на първата част Лейте имаше нещастието да спре кълбото с ръка в наказателното си поле. Обренович без да се замисли показа бялата точка. 

С изпълнението се нагърби Модрич, който избра да стреля ниско и в центъра на вратата. Рьонов се хвърли в десния си ъгъл, но с крак успя да избие кълбото. 

ГОЛ! След пропуска бе дадена минута добавено време, която бе напълно достатъчна за домакините. Те моментално развиха нападение след отразения наказателен удар и Воланд наказа Кепа за първия гол в срещата - 1:0!

Второ полувреме

ГОЛ! Гостите се впуснаха в опити за изравняване от самото начало на втората част и попадението падна в крайна сметка след точно час игра! То бе дело на Хоселу, който се възползва от добро цетриране на Родриго и наказа Рьонов за 1:1!

ГОЛ! Лятното попълнение Хоселу оформи пълния обрат на Олимпийския стадион в Берлин в 72-ата минута. Този път испанският национал засече центриране на Гарсия и Рьонов отново не успя да реагира - 1:2! 

ГОЛ! В 85-ата минута влезлият от резервната скамейка Крал се възползва от разбъркване пред наказателното поле на Кепа и засече отклонена топка. Кълбото накрая се оказа в долния десен ъгъл на испанеца! 2:2!

ГОЛ! Дани Себайос успя да оформи крайното 3:2 за гостите с точното си изпълнение в последната минута от редовното време. Той получи отдясно топката след рейд на Белингам и матира Рьонов!

Стартови състави 

Унион Берлин: Фредерик Рьонов, Паул Якел, Робин Кнохе, Диого Лейте, Жером Русийон, Яник Хаберер, Рани Кедира, Йосип Юранович, Кевин Фоланд, Робин Госенс, Кевин Беренс

Реал Мадрид: Кепа Арисабалага, Лукас Васкес, Начо Фернандес, Давид Алаба, Фран Гарсия, Федерико Валверде, Лука Модрич, Дани Себайос, Джуд Белингам, Родриго, Хоселу

Преди мача

Срещата тази вечер е от по-голямо значение за домакините, които още имат шансове за продължаване в Лига Европа. Преди изиграването на двубоите сигурен продължаващ е само Реал с пълния актив от 15 точки. Втори е Наполи със 7, а Брага е с 4. Последен е Унион с 2 пункта. 

Днес на разположение за Анчелоти не са Винисиус Жуниор, Орелиен Чуамени, Едуардо Камавинга, Тибо Куртоа. Аут за германския тим са Леонардо Бонучи и Данило Доехи съответно заради наказание и контузия.

Съперниците са на съвсем различни полюси, тъй като Унион сложи край на серия от 16 срещи без победа, докато Реал няма поражение в последните си 14 двубоя. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички