Реал Мадрид или Барселона: Кой отбор е спечелил повече значими трофеи?


Реал Мадрид или Барселона: Кой отбор е спечелил повече значими трофеи?
Снимка: Getty Images

5151 0

Тази вечер (15.01) 21:00 часа ще гледаме мечтания финал за Суперкупата на Испания - Реал Мадрид срещу Барселона. Ел Класико отново ще привлече вниманието на футболните фенове, като този път залогът е трофей. Разделени само от три точки на върха в Ла Лига, Реал и Барса ще се борят директно за още един трофей. Последният път, когато се срещнаха на финал, беше през сезон 2013/14. Тогава Гарет Бейл вкара победния гол във финала за Купата на Краля през април 2014 г.

Реал Мадрид или Барселона - кой отбор е с повече големи трофеи?

Трудно е да се определи трофеите от кои надпревари са "големи" и от кои не, пише AS в разработката си. Ясно е, че титлите, които всеки отбор желае са от Ла Лига, Шампионска лига и дори Лига Европа. Има и такива турнири от миналото, за които не може да се определи значимостта им в днешни дни. В класацията по трофеи за Суперкупата на страната води Барселона с 13, докато Реал има 12. Това означава, че при победа днес за "белия балет", то ще се изравнят с каталунците.

Мадридският тим продължава да води по шампионски титли в Ла Лига с 35, докато Барса има 26. "Блаугранас" успя да навакса в последните няколко десетилетия, спечелвайки 6 титли повече от 1990 г. насам. 

РЕАЛ МАДРИД - БАРСЕЛОНА: КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ФИНАЛА ЗА СУПЕРКУПАТА НА ИСПАНИЯ ПО ТВ?

А каква е ситуацията на европейската сцена, където всеки отбор мечтае да заблести?

Няма никакво съмнение, че Реал Мадрид е господарят на Шампионска лига. 14 трофея за "Кралския" клуб, далеч напред в класацията пред останалите отбори. Втори е Милан със 7. Всичко това, разбира се, включва 5-те титли в последните 9 сезон, включително и три поредни (от 2016г. до 2018г.).

Барселона пък никога не бе печелила трофея до 1991г., а до тогава Реал вече имаше 6 купи в музея си. След 1991г. каталунците стигаха до финалния успех 5 пъти, но нито веднъж след сезон 2014/2015.

В настоящи дни е трудно е да свържем Реал Мадрид с нещо различно Шампионска лига, но те имат в богатата си колекция две Купи на УЕФА през 80-те години. Това е трофей, който Барселона никога не е печелил. От "Камп Ноу" ще се надяват да спечелят неговия наследник - Лига Европа през този сезон. Барса спечели четири пъти вече несъществуващата КНК (Купа на носителите на национални купи).

Колко пъти Реал Мадрид и Барселона са печелили Купата на Краля?

Именно тук вече Барселона намалява разликата в общия брой за спечелени трофеи. Каталунците са печелили турнира рекордните 31 пъти, като Мадрид изостава само с 19. Сметката на испанския AS преди днешния голям финал показва, че Реал Мадрид е вдигнал общо 70 "големи" трофея, в сравнение с 66 на Барселона.

ВИЖТЕ ОЩЕ:  Шави открои най-голямото предимство на Барселона пред Реал

Анчелоти: Искаме всички титли, които можем да спечелим

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички