Реал Мадрид и Челси се разбраха - Азар отива в испанския колос


Реал Мадрид и Челси се разбраха - Азар отива в испанския колос
Снимка: Guliver/GettyImages

4965 0

Ръководството на Реал Мадрид почти на 100% уреди първия истински трансферен удар за лятото. По информация на вестник "Marca" Флорентино Перес се е разбрал с шефовете на Челси и от следващия сезон Еден Азар ще бъде играч на "белия балет", а трансферът ще бъде обявен най-късно непосредствено след края на сезона.

Трансферната сума засега не е разкрита, но се очаква белгийският ас да бъде привлечен за сума под 100 милиона евро, тъй като навлиза в последната година от своя контракт. В Челси са наясно, че бъдещето на №10 е далеч от "Стамфорд Бридж", като Азар е отказал да поднови договора си няколко пъти, а дори пред медиите не крие желанието си да заиграе в Реал Мадрид. Според няколко източника в Испания, белгийският национал вече се е договорил за личните си условия и ще подпише с клуба за срок от 6 години.

Още през миналото лято двата клуба са били в контакт за потенциален трансфер, но тогава сумата е била 200 милиона евро. "Кралете" са се отдръпнали от сделката заради спортно-технически и икономически причини, като по това време не беше ясно какво ще се случи с проекта за преизграждане на "Сантиаго Бернабеу".

Привличането на Еден Азар ще е първият трансфер с марка "галактико" на Реал Мадрид от 2014 година насам, когато беше привлечен Хамес Родригес. В последните години "белия балет" заложи на закупуването на млади и обещаващи футболисти, но с оглед на слабите резултати Реал предприема мащабна селекция с куп звездни имена, а кои се очаква да напуснат Мадрид четете тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички