Реал Мадрид нанася огромен удар по Барселона на трансферния пазар


Реал Мадрид нанася огромен удар по Барселона на трансферния пазар
Снимка: Guliver/GettyImages

4669 0

Една от големите сензации в германската Бундеслига този сезон е Лука Йович, който не спира да бележи за Айнтрахт (Франкфурт). Това го прави желан от редица европейски грандове, които се надпреварват за подписа му.  От началото на сезона Йович има 16 гола и 5 асистенции в 25 мача.

Според немския Bild обаче битката вече е спечелена от Реал Мадрид. Ако това се потвърди, то "Кралския клуб" ще нанасе голям удар срещу големия си конкурент Барселона, който се надяваше да привлече сърбина като алтернатива на Луис Суарес. И дори доскоро бе считан за фаворит.

Според немското издание скоро ще бъде обявен и трансферът на сръбския голмайстор в мадридския клуб. Реал ще плати сумата от 50 милиона евро, като той  е договорил личните си условия, които включват шестгодишен договор и голяма заплата, като се спекулира със сумата между 5 и 6 млн. евро годишно. Интерес към него проявяваха още и английските грандове Челси, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Арсенал.

Лука Йович е собственост на Бенфика, но играе под наем за „орлите“ от Франкфурт, които ще се възползват от опцията да го откупят за 12 милиона евро. А след сделката с Реал ще си гарантират 38 милиона евро чиста печалба.

А решил ли е Зидан с кои играчи да се раздели през лятото - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички