Реал Мадрид готви голяма чистка, 13 играчи са с неясно бъдеще


Реал Мадрид готви голяма чистка, 13 играчи са с неясно бъдеще
Снимка: Getty Images/Gulliver

2796 0

Действащият европейски шампион Реал Мадрид вече сериозно мисли за приоритетите си по време на летния трансферен прозорец и как да подсили състава си. Очакванията са от "белия балет" да вложат огромни суми за нови попълнения, но Marca информира, че предстои и голяма чистка на "Сантяго Бернабеу".

Според изданието бъдещето на 13 души не е ясно и колкото Зинедин Зидан да държи на състава, то се е съгласил да се раздели с част от играчите. Има двама футболисти, които се считат за сигурни напускащи. Това са Гарет Бейл и Рафаел Варан, като решението за напускането на френския национал е взето от самия него.

Бейл така и не успя да убеди, че заслужава титулярното си място в "белия балет", а той пък постоянно недоволства, ако остане на резервната скамейка. От Реал вече са склонни да се разделят с него при първата по-добра оферта, като дори и най-големият му защитник в лицето на Флорентино Перес вече не се застъпва за него. Ако се стигне до раздяла с Рафаел Варан, това пък веднага би променило и трансферните планове на клуба, тъй като ще трябва да привлекат качествен бранител.

Хесус Вайехо, Браим Диас и Дани Себайос също са близо до изхода, тъй като не се вписват в изискванията на Зидан. Бъдещето на Кейлор Навас също не е ясно, клубът иска вратарят да остане, но последната дума ще има Навас. Ако той пожелае да напусне, то от Реал няма да правят спънки. Мариано Диас, Карим Бензема, Лукас Васкес, Федерико Валверде и Иско също са споменати от Marca, но при тях ситуацията е по-различна, тъй като зависи от това какви входящи трансфери бъдат направени. Освен това Иско започва да възвръща добрата си форма при Зизу. Лука Зидан пък най-вероятно ще бъде отдаден под наем, за да трупа опит. Наставникът има и специални изисквания към Марко Асенсио, които ще сподели и двамата заедно ще обсъдят бъдещето на играча.

Вижте тук потенциалния състав на испанския гранд за следващия сезон, с който те ще могат да завладеят света.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички