ВИДЕО: Специалният гол на Рамос, който и 6 години по-късно накара Перес да му звънне


ВИДЕО: Специалният гол на Рамос, който и 6 години по-късно накара Перес да му звънне
Снимка: Getty Images/Guliver

1561 0

Реал Мадрид е най-успешният отбор в Шампионска лига, като 13 пъти е вдигал трофея в надпреварата. "Белия балет" има много запомнящи се голове в турнира, с които е оставил следа и ще бъда помнени винаги от феновете.

Един от тях, без съмнение, е голът с глава на капитана Серхио Рамос срещу Атлетико (Мадрид) по време на финала в Лисабон през 2014 година. Точно в 92:48 минута при изпълнение на ъглов удар испанецът се извиси над всички в наказателното поле, засече центрирането на Лука Модрич и изравни за 1:1, вкарвайки срещата в продължения. В допълнителните 30 минути "белите" отбелязаха още три попадения и заслужено триумфираха с дългоочаквания десети трофей от Шампионска лига.

6 години по-късно Лука Модрич и Серхио Рамос пресъздадоха това попадение на тренировъчната база, а малко след това капитанът на мадридчани дори получил специално обаждане от президента на клуба Флорентино Перес. Причината била именно това попадение. Връзката на Рамос и Перес изглеждаше обтегната по време на коронавирусната криза, тъй като възникна напрежение дали играчите трябва да свалят заплатите поради спирането на сезона, но призивът се показва, че има голямо подобрение. Междувременно в Реал вярват, че е възможен обратът срещу Манчестър Сити в ШЛ - ето повече подробности.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички