Реал Мадрид блокира, а Карим Бензема изхвърли Барселона за финала в Испания (ВИДЕО)


Реал Мадрид блокира, а Карим Бензема изхвърли Барселона за финала в Испания (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

20576 0

Реал Мадрид спечели с 4:0 реванша на полуфиналите за Купата на Краля, където жребият определи да се изправи срещу вечния си съперник - Барселона! По този начин класическият успех от “Камп Ноу” праща столичани в спор за трофея срещу Осасуна, а в герои при убедителната победа се превърнаха Винисиус (45+1’) и Карим Бензема, след като реализира втори хеттрик в рамките на две срещи (50’, 68’, 81’).

Междувременно носителят на “Златната топка” - Бензема, задмина Шави по брой участия в “Ел Класико” и е трети във вечната ранглиста с 43 мача. Карло Анчелоти пък на практика най-накрая "изигра" наставника на каталунците, след като в последните три срещи между двата тима Барселона печелеше. Този път обаче загубата за “блаугранас” изглеждаше неизбежна. 

Статистиката сочи, че домакините притежаваха топката през 52% от времето и създадоха с 2 голови положения повече (11), но до голяма степен те бяха неточни. 

Междувременно гостите успяха да отговорят на домакинския натиск със страхотно попадение след контраатака в добавеното време на първата част чрез Винисиус, а само пет минути от второто време бяха нужни на Бензема, за да стартира индивидуалното си шоу, макар и в първия му гол до голяма степен главна роля да изигра рейда на Модрич. 

Трябва да се отбележи, че последва нов страхотен натиск на каталунците, но след един спасен и два неточни удара, бе извършено и нарушението срещу Винисиус, което роди и попадението на Бензема от наказателен удар. 

До края на срещата домакините не положиха нужните усилия за офанзивна преса и поне почетно попадение, а даже обратното - нова контраатака оформи крайното 4:0 с третото попадение на Бензема в срещата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна с натиск на домакините, като след по-малко от 120 секунди дойде и първа възможност след рейд по левия фланг, но гостите се справиха. 

В третата минута се стигна до игра с ръка в наказателното поле на Реал Мадрид, след като топката срещна крайника на Алаба след опит за подаване от страна на Гави, но съдията даде знак играта да продължи.

Video edited on Kapwing

Около 10-тата минута се стигна до размяна на опасни атаки посока двете врати, като първо Роберто стреля мигновенно след страхотно подаване, но бранител на "кралете" се оказа на пътя на топката. 

В противниковата посока Родриго отправи ниско центриране, но Винисиус не успя да достигне кълбото и от близка дистанция да обстреля Тер Стеген.

Междувременно точно в 10-тата минута запалянковците на домакините потвърдиха очакванията и скандираха името на Лионел Меси!

В 27-мата минута Винисиус и Гави се спречкаха, което доведе до официални предупреждения за двамата, като суперзвездата на Испания още преди това извърши няколко нарушения, които му гарантираха скорошния жълт картон.

ГОЛ! Реал Мадрид успя да нанесе удара си във възможно най-добрия момент, след като Винисиус откри в първата от трите добавени минути на първата част. 

"Кралете" се впуснаха на мълниеносна контраатака, която завърши с комбинация между Бензема и Винисиус. Първо бразилецът отправи мощен удар, който бе спрян от Кунде на голлинията, но носителят на "Златната топка" довкара за първото попадение в срещата! 0:1!

Video edited on Kapwing

При поглед на ВАР се оказва, че топката е преминала голлинията още при опита на Винисиус, който се превръща и в реализатор на попадението.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

ГОЛ! Гостите продължиха срещата по възможно най-добрия начин, след като в 50-тата минута Карим Бензема удвои преднината до 0:2!

Той майсторски прати топката в долния ляв ъгъл на Тер Стеген, но голяма степен от попадението бе дело на неостаряващия Лука Модрич, който позабравен премина между четирима и отправи по земя головото подаване към французина!

Video edited on Kapwing

В 57-мата минута се стигна до наказателен удар за гостите! Винисиус бе препънат от Кесие в близост до вратата и дузпата бе повече от кристална. 

ГОЛ! С изпълнението й се нагърби Карим Бензема, който не остави шансове на Тер Стеген за второто си попадение в срещата.

Video edited on Kapwing

Трябва да се отбележи, че между втория гол в мача и нарушението на Кесие - Барселона създаде цели три положения пред вратата на Куртоа. Първото бе парирано от белгиеца, а следващите два опита преминаха около вратата.

ГОЛ! Липсата на достатъчно инициатива от страна на домакините дойде до нова успешна контраатака на Бензема и компания в 81-вата минута!

Тогава при равен брой противници Винисиус подаде между двама и топката се озова във французина, който вкара втория си хеттрик в рамките на три дена.


Video edited on Kapwing

До заключителните секунди на редовното време жълтите картони набъбнаха общо до 10, а груби нарушения в двете посоки "нажежиха" страстите.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Барселона: Тер Щеген, Араухо, Бускетс, Левандовски, Алонсо, Кесие, Роберто, Рафиня, Кунде, Балде, Гави

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Камавинга, Кроос, Валверде, Модрич, Родриго, Бензема, Винисиус

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Първата среща между двата отбора се състоя преди над месец - на 2-ри март. Тогава Реал имаше преимущество при опитите за гол (13 срещу 4), но нямаше нито един точен удар в мача. Притежанието на топката пък бе 65% в полза на "кралския клуб". Разликата в резултата дойде след автогол на Едер Милитао в 26-ата минута.

Шави няма да може да разчита на Андреас Кристенсен, Усман Дембеле, Педри и Френки де Йонг поради контузии. Карло Анчелоти пък няма да може да използва за срещата крайния бранител Ферлан Менди.

Споменахме, че това е 4-ти сблъсък между испанските колоси през тази година. Всеки един от предните 3 бе спечелен от Барселона. Каталунците първо надделяха за Суперкупата с 3:1, след това във въпросния полуфинал с 1:0, а на 19-и март и в Ла Лига с 2:1.

Всеки от успехите бе много ценен, като това важи и за този в Ла Лига, тъй като с него каталунците сякаш си капарираха титлата. Те вече имат преднина от цели 12 точки пред кръвния съперник в Испания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички