Разкритие: Виновникът за това, че Неймар не е в Барселона, е... Гризман


Разкритие: Виновникът за това, че Неймар не е в Барселона, е... Гризман
Снимка: Getty Images/Guliver

1523 0

Бившият спортен директор на Барселона Ерик Абидал направи много любопитно разкритие, което със сигурност няма да се хареса на привържениците на тима. Той призна, че ако Антоан Гризман не е бил привлечен от "блаугранас" през лятото на 2019 година, то Неймар е щял да се завърне в клуба.

"10 дни преди края на трансферния прозорец отидох в Париж да говоря с Леонардо (спортният директор на ПСЖ) и разговаряхме за Неймар. Тогава бях с моя изпълнителен директор. Когато изпълнителен директор отиде в ПСЖ, то това е защото можем да привлечем даден играч.

Ако не бяхме привлекли Гризман преди това, мисля, че на 100% можехме да си върнем Неймар, защото имахме нужда от крило, а когато Неймар бе в Барселона, той бе невероятен. Тук не се отнася до това кой играч е по-добър. Тогава разсъждавах за това на коя позиция имаме по-голяма нужда. Отборът имаше нужда от истинско крило. Президентът (Бартомеу) реши да привлече Гризман.

Един от аргументите срещу Неймар бе, че той имаше дело срещу клуба в съда, което прави нещата сложни. Те казаха, че той е щял да спре процеса, ако е искал да се завърне. Това не бе мой проблем, защото не бях в клуба, когато е възникнал проблемът. Можех да привлека Неймар, но това не се случи" - разказа Абидал.

А как Ерлинг Холанд попари амбициите на Барселона и Реал Мадрид?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички