Куман: Важно е да сваляме от товара на Меси


Куман: Важно е да сваляме от товара на Меси
Снимка: Getty Images/Guliver

924 0

Старши треньорът на Барселона Роналд Куман акцентира върху важността да се свали от товара на Лионел Меси, след като отборът разгроми Реал Сосиедад като гост с 6:1 в Ла Лига в неделя с четирима различни голмайстори.

„Винаги е важно за играчите, различни от Лео, да вкарват голове. По този начин е доста по-трудно за противниците да се защитават срещу нас“, каза той пред журналисти. Нидерландският специалист разкритикува отбора си на няколко пъти за това, че не са били достатъчно клинични пред гола, но нямаше оплаквания след шестте гола от десет точни удара срещу Сосиедад, който е пети в Ла Лига.

„В труден двубой като този е ключово да бъдеш ефективен в наказателното поле, както и да поведеш в резултата, за да може после съперникът ни да отвори пространства в търсене на изравнителен гол. Веднъж щом поведохме, ги наказахме. Важното нещо днес беше лицето ни – то доказа, че ще се опитаме да спечелим всичко възможно“.

Барса влиза в паузата за националните отбори на четири точки от лидера Атлетико Мадрид, като води с две пред третия Реал Мадрид, десет кръга преди края. „Всеки един двубой от тук до края зас, Атлетико и Реал ще бъде труден. Ще бъде много вълнуващо до края на сезона и просто трябва да продължим да играем по същия начин“, завърши Куман.

В мача със Сосиедад Меси счупи пореден рекорд (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички