Разклатен, без звезди? Реал Мадрид с постижение, виждано само веднъж в историята му - преди 60 години


Разклатен, без звезди? Реал Мадрид с постижение, виждано само веднъж в историята му - преди 60 години
Снимка: GettyImages

3369 0

Скептицизмът бе обзел привържениците на Реал Мадрид преди старта на този сезон. Отборът се раздели с Карим Бензема, след като не успя да стане шампион през миналата кампания. Нов звезден нападател не бе взет, а единственият по-мощен трансфер бе този на Джуд Белингам. На всичкото отгоре се стигна до тежките контузии на едни от най-важните играчи като Тибо Куртоа и Едер Милитао, а след това дойде и травмата на Винисиус Жуниор.

Въпреки това началото е безупречно за "кралския клуб" - четири официални мача, четири победи. Единственият отбор в испанската Ла Лига, който е с пълен актив от точки след успехите над Атлетик Билбао (2:0), Алмерия (3:1), Селта (1:0) и Хетафе (2:1).

Макар и някои победи да дойдоха много трудно - те, както и точките, са факт. А с това бе повторено постижение за едва втори път в над 120-годишната история на клуба. Въпреки че този отбор на Реал далеч не изглежда като най-силния през века.

Реал Мадрид за втори пореден сезон в победи в първите 4 кръга от Ла Лига

Става въпрос за факта, че "белия балет" печели първите си четири срещи в Ла Лига в два поредни сезона. Това се е случвало единствено преди вече 60 години - през сезони 1961/62 и 1962/63.

През миналата кампания отборът потегли с победи срещу Алмерия (2:1), Селта (4:1), Еспаньол (3:1) и Бетис (2:1). Иначе казано - половината съперници бяха същите. Освен това прави впечатление, че при всяка победа е имало инкасиран от "кралския клуб" гол.

Ключов фактор за успеха през тази кампания несъмнено е новото звездно попълнение на клуба. Неслучайно Джуд Белингам достигна Кристиано Роналдо по изумителен параграф в Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички