Кой друг, ако не Белингам? Късен гол донесе обрат за Реал Мадрид срещу Хетафе при завръщането на обновения "Бернабеу" (ВИДЕО)


Кой друг, ако не Белингам? Късен гол донесе обрат за Реал Мадрид срещу Хетафе при завръщането на обновения "Бернабеу" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4341 0

Реал Мадрид стигна до четвърта поредна победа от началото на сезона в Ла Лига при домакинството си на Хетафе на наскоро реновирания "Бернабеу". Успехът обаче не дойде никак лесно, като "белия балет" стигна до него чрез обрат. Майорал откри още в 11', а през второто полувреме Хоселу в 47' и Джуд Белингам в 90+5' изковаха крайния успех за домакините.

За Реал това бе първи домакински мач от началото на сезона, като за последно играха на стадиона си преди 3 месеца. Все още има работа, която да бъде финализирана, но всички сектори вече са отворени. Освен това подвижният покрив също е завършен, като днес бе "пуснат", за да може първият мач в историята на Ла Лига да се играе на закрито.

Отборът на Карло Анчелоти не спираше да търси успеха до края на двубоя, като нацели и 3 греди - всички през второто полувреме. Хоселу отбеляза дебютното си попадение за мадридчани в официален мач, като имаше ситуации, в които бе близо и до втори. И все пак, в големия герой отново се превърна Джуд Белингам, който се разписа в добавеното време. Само на 20 години бившият играч на Борусия Дортмунд вече има 5 гола и 1 асистенция в само 4 двубоя.

Само 4-ма играчи в 21-ви век са се разписвали в откриващите 4 двубоя в Ла Лига - Златан Ибрахимович, Кристиано Роналдо, Сеск Фабрегас и вече Белингам. 

Първо полувреме

Преди първия съдийски сигнал двата тима направиха шпалир 4-те испански футболистки, които спечелиха световната титла с Испания.  След това бяха почетени феновете на "белите", които са загубили живота си през лятото, както се случва при всеки първи домакински мач за сезона на клуба.

Реал започна по-активно двубоя, като Хоселу имаше нелош шанс пред себе си, но топката мина покрай вратата. В 11' гостите стигнаха първи до попадението. Алаба не успя да реагира при върната топка на Фран Гарсия и Борха Майорал се възполва от това. Той напредна и влезе в наказателното поле, откъдето се разписа за 0:1.

Video edited on Kapwing

 

 

След попадението Реал се хвърли да търси изравнително попадение. В 18' Сориа се размина с топката и за малко не стигна до Хоселу, който можеше да се окаже сам на опразнената врата. Освен това мадридчани поискаха червен картон заради игра с ръка на вратаря извън наказателното поле, но реферът бе категоричен, че топката се е ударила първо в бедрото му.

В 25' съдията отсъди дузпа за домакините, но след преглеждане с ВАР я отмени, тъй като сметна, че няма контакт с Джуд Белингам. Малко преди това далечен изстрел на Родриго бе блокиран. В 29' и Хоселу стреля от дъгата на наказателното поле, но след рикошет мина покрай вратата.

До края на полувремето домакините бяха по-активни, като създадоха повече положения. В 32' Лука Модрич бе много близо до това да отбележи с глава, но Сориа изби удара. Най-чистата възможност за "белите" дойде 5 минути преди края. Хоселу имаше отлична възможност, като получи много добро подаване вътре в наказателното поле, но прати топката право в ръцете на стража на Хетафе. Чуамени също пробва далечен изстрел, но доста неточен. В добавеното време Рюдигер получи жълт картон заради фал срещу Майорал.

Второ полувреме

Втората част започна отлично за "белия балет". Две минути след подновяването Хоселу се вкара първото си попадение в официален мач за новия си отбор след асистенция на Лука Модрич. Попадението бе дълго разглеждано заради засада на нападателя, но в крайна сметка бе признато.

В 54' влезлият като резерва Тони Кроос можеше да стигне до пълен обрат, но нацели гредата, а добавката бе отразена от Сориа. Малко след това бърза контраатака завърши с удар на Аленя, но Кепа спаси.

Натискът на домакините продължи и в 64' Карвахал също нацели гредата, като в случая по-скоро търсеше подаване, а не директен изстрел. Две минути след това Хоселу стреля от воле, но стражът на Хетафе направи страхотно спасяване и предотврати сигурен гол.

В 79' Белингам не успя да засече центриране, а след това Родриго нахлу в наказателното поле. Ударът му обаче бе прекалено слаб. Реал не се отказа до последния възможен момент, като бе организиран късен щурм към вратата на съперника.

В петата минута от добавеното време кой друг, ако не Белингам донесе пълен обрат за мадридчани. Той се възползва от това, че Сориа не успя да хване опасен изстрел и отбитата топка стигна до Белингам, който бе безкомпромисен за 2:1. По този начин вече има 5 гола в 4 мача, като впечатляващата му серия не спира.  В края на двубоя мадридчани нацелиха и трета греда за двубоя.

Стартови състави:

Реал Мадрид: Арисабалага, Карвахал, Рюдигер, Алаба, Гарсия, Модрич, Белингам, Чуамени, Родриго, Камавинга, Хоселу

Хетафе: Сориа, Алварес, Митрович, Алдерете, Дуарте, Суарес, Максимович, Джене, Аленя, Майорал, Латаса.

Преди двубоя

Първите три мача на Реал Мадрид в испанския шампионат бяха гостувания поради продължаващата работа на "Бернабеу", но обновяването на стадиона вече е на етап, в който отново може да приема мачове.

Реал има голям проблем с контузените ключови играчи. Извън строя са вратарят Тибо Куртоа, бранителят Едер Милитао, Винисиус, както и Арда Гюлер, Ферлан Менди и Дани Себайос. За Хетафе не са на разположение Мейсън Грийнууд, който все още е без картотека за отбора, както и контузените Луис Мия и Енес Юнал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички