Равностойно? 16 отбора в Ла Лига имат по-ниски бюджети от заплатите на "МСН"


Равностойно? 16 отбора в Ла Лига имат по-ниски бюджети от заплатите на "МСН"
Снимка: Guliver/Getty Images

1536 0

Испанската Ла Лига безспорно и правилно се бори за званието "най-силно първенство" на планетата, но определено силите там не са изравнени. Поне в икономически план, което се доказва от колосалните суми, с които оперират грандовете Барселона и Реал Мадрид, а отскоро и Атлетико (Мадрид).

Останалите отбори обаче не могат да се борят с бюджетите на трите колоса. За това говори и фактът, че общата заплата на триото Лионел Меси, Неймар и Луис Суарес е по-висока от оперативния бюджет на 16 от отборите в Примера дивисион.

Неймар подписа нов договор, според който ще прибира 50 милиона евро (преди облагането на сумата с данък). Очаква се още по-висока да е сумата в новия контракт на Лионел Меси, който все още не е подписан заради аржентинеца. Луис Суарес пък ще прибира по 25 милиона евро годишно, след като се очаква да поднови договора си до края на календарната година.

Така МСН ще прибират общо 125 милиона евро (при условие че Меси получава същата заплата като Неймар), а единствените отбори, които разполагат с бюджет от над 125 милиона евро, са Реал Мадрид, Барселона, Атлетико Мадрид и Севиля.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички