След месеци на несигурност - Барселона си уреди мегасделка с нов основен спонсор


След месеци на несигурност - Барселона си уреди мегасделка с нов основен спонсор
Снимка: Официален сайт на Барселона

5164 0

След като ръководството на Барселона отказа да поднови споразумението си с Qatar Airways като основен спонсор, няколко месеца не се знаеше какво вещае бъдещето за испанския шампион. Днес обаче Mundo Deportivo информира, че каталунците вече са си намерили нов източник на сериозен приход.

Новият спонсор, чието име ще изгрее от следващия сезон на екипите на Барселона, е японската компания Rakuten. Информацията гласи, че сделката е за 4 или 5 години, а на сезон клубът ще получава по 60 милиона евро от основния си спонсор.

Изненадващо японскaта търговска компания (третата най-голяма в света) изпревари в преговорите основните фаворити "Алибаба" и "Амазон". До последно в Испания очакваха китайската фирма да е новият спонсор на Барселона.

По информация на Mundo Deportivo сделката е одобрена от борда на директорите на Барселона и се очаква да бъде гласувана окончателно до края на годината от феновете, които са "сосиос" на клуба.

Rakuten е неизвестна в Европа фирма, която ще иска да навлезе и на пазара на Стария континент. Създадена е през 1997 година от Хироши Микитани, чието състояние се изчислява на 8.7 милиарда долара.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички